anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Galeria z podziałem na modele aparatów fotograficznych

Foters
Początkujący

Galeria z podziałem na modele aparatów fotograficznych

Mam pomysł żeby galeria fotografii znajdująca się na stronie Sony http://www.lustrzanka.sony.pl/indexc.ph ... #/galeria/" target="_blank" target="_blank została zmodyfikowana w taki sposób żeby można było zamieszczać i oglądać fotografie według podziału na modele aparatów fotograficznych. Najprościej mówiąc chodzi oto że klikam np. na lustrzankę A700 i widzę jakie fotki tym modelem można wykonać. Coś takiego jak ta strona http://www.pbase.com/cameras/nikon" target="_blank" target="_blank. Co wy na to?

15 ODPOW. 15
profile.country.pl_PL.title
Szczupic
Użytkownik

Wprowadziło by to za duże zamieszanie w galerii :c9
Jest podgląd exifów tak że jak ktoś chce może bez problemu sprawdzić jakim aparatem było zrobione zdjęcie :)

___________________________________________________________________ Sony 850 | Minolta Dynax 7 | Sony HVL 42 | Sigma 70-200/2,8 HSM | Sigma 20-40/2,8 | Minolta 100/2,8 | Minolta 85/1,4G | Minolta 50/1,7 | Sony 35/1,4 G
Foters
Początkujący

Ale jak ktoś chce zobaczyć zdjęcia z konkretnego modelu to musi przeglądać całą galerie fotka po fotce, bez sensu.

oldguest
Początkujący

jak ktoś będzie chciał oglądnąć zdjęcia robione danym modelem lustra, wejdzie na inne strony internetowe ;) przecież nie trudno wpisać w google 'a700, a200 itp.' :)a tu oceniamy zdjęcia bez względu na to jakim modelem aparatu było robione.

chociaż jeżeli już na siłę trzeba by było, to proponowałabym gdzieś w jakimś rogu zakotwiczyć wyszukiwarkę tzn. wpisujesz model Alphy i wyskakują tematy, których autorzy zdjęcia robią danym modelem ;)

Foters
Początkujący

Nie ma rzeczy których by nie można poprawić i galerię na stronie Sony też można poprawić bo nie jest aż taka dobra żeby nie mogła być lepsza wystarczy trochę dobrych chęci i ciekawego pomysłu. A jeśli chodzi o wyszukiwanie fotek na google to wcale nie jest łatwo wyszukać fotki z konkretnego modelu aparatu, bo mnóstwo osób zamieszcza fotki bez exif-a. A takie fotografie wykonane na przysłowiowym kolanie, gdy ma się aparat na godzinę lub mniej to nie pokazują możliwości aparatu.

oldguest
Początkujący

ale od razu mieszać w galerii?;)
w końcu będzie tak, że Ci którzy mają dajmy na to A330 nie wyjdą z folderu w którym będą użytkownicy z tym modelem. wydaje mi się że robienie zamieszania w tym momencie byłoby głupotą. :) chociaż jestem za Tobą że forum nie jest dopracowane, aczkolwiek wydaje mi się że gdyby powstała taka opcja wyszukiwania użytkowników z tym czy tamtym modelem byłoby wtedy najkorzystniej ;) nie zrobiłby się bałagan, a Ci którym jest to naprawdę potrzebne mieli by udogodnienie :)

norobob
Początkujący

różne szkła, operator i obróbka = trudność w ocenie body

Foters
Początkujący

Nie rozumiemy się, chodzi mi oto żeby przy obecnych zakładkach ( kategorie, twój profil, twoje zdjęcia itd. dodać po prostu model aparatu i tyle. Na pewno by to ułatwiło przeszukiwanie. ;)

maro_ka
Początkujący

może zacznijmy od prostszych i już dostępnych funkcji - np Podpis w którym możesz zamieścić info o swoim sprzęcie. Wtedy wszystko stanie się jasne. :thumbsup:

Foters
Początkujący

Może i jasne ale każdy ma swoje tajemnice i ja to szanuje. :D