Podziel się wrażeniami!
edit kris: dyskusja została wydzielona z tego tematu
-----------------------------------------------------------
Widzę że potencjał Sony jakoś słabnie.
Widać A700 ma ładne pudełko
Foters napisał(a):
No tak, biedny polak i tak kupi wszystko co jest dobrze zapakowane
Foters napisał(a):
mam przyzwoity A700
Zraziłem się do Sony i na pewno następną lustrzanką będzie Canon lub Nikon, a jeśli o cytowanie mam przyzwoity A700 to podtrzymuje Sony robi przyzwoite aparaty ale to niestety są tylko przyzwoite.
Foters napisał(a):
Zraziłem się do Sony i na pewno następną lustrzanką będzie Canon lub Nikon, a jeśli o cytowanie mam przyzwoity A700 to podtrzymuje Sony robi przyzwoite aparaty ale to niestety są tylko przyzwoite.
Denerwują się tylko osoby które na siłę chcą komuś coś udowodnić.
Tyle tylko, że Bertone nic nie próbuje tutaj udowadniać. Jak na razie to Ty próbujesz udowodnić, że Sony jest 'be', robi tandetę i tylko naiwniacy je kupują bo mają ładne pudełka. Poza swoimi subiektywnymi odczuciami nie masz nic konstruktywnego do powiedzenia. Sprzedaj swoją 700-kę i albo zacznij robić nią zdjęcia zamiast krytykować. Zmień system i będziesz zadowolony a nie wynurzasz się jak malkontent. Miałeś wcześniej 100-kę. Skoro już wtedy widziałeś, że Sony to tandeta to poco kupowałeś 700-kę? Trzeba było od razu nabyć 'nikosia' lub 'canona'.
A100 wtedy był sprzętem bardzo dobrym tak bardzo dobrym ( miałem wybór Nikon D40x albo Sony A100 ) więc wybrałem A100 i złego słowa na Sony wtedy bym nie powiedział wszystko spasowane jak trzeba, porządnej jakości materiały itd, więc postanowiłem kupić A700 sądząc że w tym przypadku będzie tak samo niestety A700 to porażka zresztą Sony już się do tego pośrednio przyznało wycofując go ze sprzedaży.
Foters napisał(a):
Denerwują się tylko osoby które na siłę chcą komuś coś udowodnić.
Foters napisał(a):
A100 wtedy był sprzętem bardzo dobrym tak bardzo dobrym ( miałem wybór Nikon D40x albo Sony A100 ) więc wybrałem A100 i złego słowa na Sony wtedy bym nie powiedział wszystko spasowane jak trzeba, porządnej jakości materiały itd, więc postanowiłem kupić A700 sądząc że w tym przypadku będzie tak samo niestety A700 to porażka zresztą Sony już się do tego pośrednio przyznało wycofując go ze sprzedaży.
Foters napisał(a):
(...) niestety A700 to porażka zresztą Sony już się do tego pośrednio przyznało wycofując go ze sprzedaży.
Nikt nie wycofuje z rynku sprzętu który przynosi spore zyski i jest bardzo dobry. A700 nie znalazło uznania u osób które zajmują się profesjonalnie lub półprofesjonalnie fotografią i musiało zniknąć z rynku. Inna sprawa jeśli wychodzi następca jakiegoś modelu bo to normalne a inna sprawa jeśli model znika a następcy niema. Za D80 jest D90 więc to co innego.
Foters napisał(a):
Nikt nie wycofuje z rynku sprzętu który przynosi spore zyski i jest bardzo dobry