anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

dyskusja o potencjale i budowaniu pozycji

Foters
Początkujący

dyskusja o potencjale i budowaniu pozycji

edit kris: dyskusja została wydzielona z tego tematu
-----------------------------------------------------------

Widzę że potencjał Sony jakoś słabnie.

70 ODPOW. 70
Creatoor
Początkujący

Widać A700 ma ładne pudełko

Foters napisał(a):

No tak, biedny polak i tak kupi wszystko co jest dobrze zapakowane

Foters napisał(a):

mam przyzwoity A700 :D

Foters
Początkujący

Zraziłem się do Sony i na pewno następną lustrzanką będzie Canon lub Nikon, a jeśli o cytowanie mam przyzwoity A700 to podtrzymuje Sony robi przyzwoite aparaty ale to niestety są tylko przyzwoite.

profile.country.pl_PL.title
Bertone.
Poszukiwacz

Foters napisał(a):

Zraziłem się do Sony i na pewno następną lustrzanką będzie Canon lub Nikon, a jeśli o cytowanie mam przyzwoity A700 to podtrzymuje Sony robi przyzwoite aparaty ale to niestety są tylko przyzwoite.

No to kup Nikona ewentualnie Canona ... i nie będziesz ludzi tutaj denerwować :c20

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
Foters
Początkujący

Denerwują się tylko osoby które na siłę chcą komuś coś udowodnić.

Creatoor
Początkujący

Tyle tylko, że Bertone nic nie próbuje tutaj udowadniać. Jak na razie to Ty próbujesz udowodnić, że Sony jest 'be', robi tandetę i tylko naiwniacy je kupują bo mają ładne pudełka. Poza swoimi subiektywnymi odczuciami nie masz nic konstruktywnego do powiedzenia. Sprzedaj swoją 700-kę i :c37 albo zacznij robić nią zdjęcia zamiast krytykować. Zmień system i będziesz zadowolony a nie wynurzasz się jak malkontent. Miałeś wcześniej 100-kę. Skoro już wtedy widziałeś, że Sony to tandeta to poco kupowałeś 700-kę? Trzeba było od razu nabyć 'nikosia' lub 'canona'.

Foters
Początkujący

A100 wtedy był sprzętem bardzo dobrym tak bardzo dobrym ( miałem wybór Nikon D40x albo Sony A100 ) więc wybrałem A100 i złego słowa na Sony wtedy bym nie powiedział wszystko spasowane jak trzeba, porządnej jakości materiały itd, więc postanowiłem kupić A700 sądząc że w tym przypadku będzie tak samo niestety A700 to porażka zresztą Sony już się do tego pośrednio przyznało wycofując go ze sprzedaży.

profile.country.pl_PL.title
alcazarc
Początkujący

Foters napisał(a):

Denerwują się tylko osoby które na siłę chcą komuś coś udowodnić.

no więc co chcesz nam udowodnić?

Foters napisał(a):

A100 wtedy był sprzętem bardzo dobrym tak bardzo dobrym ( miałem wybór Nikon D40x albo Sony A100 ) więc wybrałem A100 i złego słowa na Sony wtedy bym nie powiedział wszystko spasowane jak trzeba, porządnej jakości materiały itd, więc postanowiłem kupić A700 sądząc że w tym przypadku będzie tak samo niestety A700 to porażka zresztą Sony już się do tego pośrednio przyznało wycofując go ze sprzedaży.

tak samo przyznało się że porażką były modele A200 A300 i A350 i około 100 modeli kamer video bo tez juz ich nie produkują i 1000 innych sprzętów które produkowali w zeszłym wieku...

profile.country.en_GB.title
Deviant.
Użytkownik

Foters napisał(a):

(...) niestety A700 to porażka zresztą Sony już się do tego pośrednio przyznało wycofując go ze sprzedaży.

Przez cały czas śledziłem wątek i z większością opinii Fotersa które wyraził mogłem się zgodzić lub też wydawało mi się, że wiem co miał na myśli i tym samym się z tym identyfikowałem. Niestety teraz całkowicie zmieniłem zdanie - A700 to wg mnie jedno z lepszych body dostępnych na rynku z bardzo dużymi możliwościami, których nie jeden z nas nie wykorzysta..
Zaprzestanie produkcji tego modelu o niczym nie świadczy - można tak samo "porażką" nazwać model A100, D80 (nikon) i wiele innych, które już nie są produkowane...

Foters
Początkujący

Nikt nie wycofuje z rynku sprzętu który przynosi spore zyski i jest bardzo dobry. A700 nie znalazło uznania u osób które zajmują się profesjonalnie lub półprofesjonalnie fotografią i musiało zniknąć z rynku. Inna sprawa jeśli wychodzi następca jakiegoś modelu bo to normalne a inna sprawa jeśli model znika a następcy niema. Za D80 jest D90 więc to co innego.

Azazel-----
Początkujący

Foters napisał(a):

Nikt nie wycofuje z rynku sprzętu który przynosi spore zyski i jest bardzo dobry

Jako jeden z przykładów, Nikon jakoś wycofał swojego D300.
Wszedł co prawda D300s, który dla "fotografów" niewiele miał nowego - filmy, dwie karty, wg opinii użytkowników (Nikon nic o tym nie mówi) minimalnie mniej szumiącą matrycę i sprawniejszy AF.
Nikon i bez tej "zmiany" dalej bardzo dobrze by na D300 zarabiał, a jednak go wycofał.

Inna sprawa jeśli wychodzi następca jakiegoś modelu bo to normalne a inna sprawa jeśli model znika a następcy niema. Za D80 jest D90 więc to co innego.

Poszedłbyś o zakład że Sony niczego za A700 nie wprowadzi? Że nie pojawi się następca?