anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

miejsca na portret - Poznań.

profile.country.pl_PL.title
mzygmanski
Początkujący

miejsca na portret - Poznań.

koledzy podrzućcie jakieś fajne miejsca, żeby portrety porobić w Poznaniu. Wiem, że każda sceneria się nadaje, ale chciałem wprowadzić trochę więcej tła. Na pewno ciekawym miejscem są uliczki wokół Starego Rynku i sam Stary Rynek, Rusałka, Cytadela, fabryka czekolady na żeromskiego/dąbrowskiego. No właśnie, jakieś rudery, coś takiego? dzięki z góry ;)

20 ODPOW. 20
Creatoor
Początkujący

Dobry portret można zrobić wszędzie. Nie bardzo wiem czego oczekujesz, bo miejsca które sam wymieniłeś dają takie możliwości, że pracy masz co najmniej na rok. Chcesz robić portrety czy fotografować ciekawe miejsca? Im mniej tła tym lepiej, chyba że chcesz wypuścić przewodnik po Poznaniu.
Ja chętnie odwiedziłbym z portretowaną osobą cmentarz na Miłostowie, tyle że nie zimą. Pamiętaj, żeby nie patrzeć na miejsca globalnie, na przykład: dobrym miejscem nie będzie Katedra, ale schody do Katedry. Czujesz różnicę? Patrz na fragmenty.
Pozdrawiam

pablo_duch
Początkujący

polecam schody Szkoły Baletowej-klimat maja,jak wspomniałes uliczki Starego rynku-ale jak Creatoor napisał-czego w sumie oczekujesz?dobrym motywem na ciekawe portrety jest budynek na Marcelinskiej-Reifeissen - maja ciekawie zaprojektowane balkony ale musisz sie dogadac z ochrona-a wiem ze sie da dogadac

mzygmanski
Początkujący

macie racje z tym tłem. bo kierowałem to głównie pod kątem takich ponurych szarych miejsc - jakieś meliny coś takiego, bo teraz śnieg i nie bardzo mam pomysł, a mam dużo osób do zdjęć na ferie.

a przewodnik po poznaniu można by wydać ;)

Creatoor
Początkujący

mzygmanski napisał(a):

głównie pod kątem takich ponurych szarych miejsc - jakieś meliny coś takiego

Polecam większość klatek schodowych na Łazarzu :c46

Bertone.
Poszukiwacz

Nie wiedziałem żeby zrobić dobry portret to musi być odpowiednie miejsce :c7

Creatoor napisał(a):

Dobry portret można zrobić wszędzie.

Otóż to :smileythumbsup:

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
pablo_duch
Początkujący

Creatoor napisał(a):

Polecam większość klatek schodowych na Łazarzu :c46

cos masz do mojej Dzielnicy :c32

Creatoor
Początkujący

Jestem zły, że tak wiele pięknych zakątków tej ciekawej dzielnicy jest niestety zaniedbanych

pablo_duch
Początkujący

to niestety prawda-niekidy z zewnatrz odnowione ale w srodku boisz sie czy sufity nie spadna a podworka - zenada,no ale co zrobic-mi było mieszkac przy samej Głogowskiej kolo liceum i na szczescie jakos to wygladało ale inne czesci-jesien sredniowiecza tam nie minie przez kilka dekad jeszcze

mzygmanski
Początkujący

Bertone napisał(a):

Nie wiedziałem żeby zrobić dobry portret to musi być odpowiednie miejsce :c7

Creatoor napisał(a):

Dobry portret można zrobić wszędzie.

Otóż to :thumbsup:

nie musi, ale ciekawe, ładne tło się przydaje :P , szczególnie jak nie chcesz przez cały czas siedzieć na 1.8 i duże ogniskowej, albo bawić się w bokeh.

prawie wszędzie :) , a post zamieściłem, żeby się trochę dowiedzieć, gdzie może być ciekawa sceneria ;)