Podziel się wrażeniami!
koledzy podrzućcie jakieś fajne miejsca, żeby portrety porobić w Poznaniu. Wiem, że każda sceneria się nadaje, ale chciałem wprowadzić trochę więcej tła. Na pewno ciekawym miejscem są uliczki wokół Starego Rynku i sam Stary Rynek, Rusałka, Cytadela, fabryka czekolady na żeromskiego/dąbrowskiego. No właśnie, jakieś rudery, coś takiego? dzięki z góry
Dobry portret można zrobić wszędzie. Nie bardzo wiem czego oczekujesz, bo miejsca które sam wymieniłeś dają takie możliwości, że pracy masz co najmniej na rok. Chcesz robić portrety czy fotografować ciekawe miejsca? Im mniej tła tym lepiej, chyba że chcesz wypuścić przewodnik po Poznaniu.
Ja chętnie odwiedziłbym z portretowaną osobą cmentarz na Miłostowie, tyle że nie zimą. Pamiętaj, żeby nie patrzeć na miejsca globalnie, na przykład: dobrym miejscem nie będzie Katedra, ale schody do Katedry. Czujesz różnicę? Patrz na fragmenty.
Pozdrawiam
polecam schody Szkoły Baletowej-klimat maja,jak wspomniałes uliczki Starego rynku-ale jak Creatoor napisał-czego w sumie oczekujesz?dobrym motywem na ciekawe portrety jest budynek na Marcelinskiej-Reifeissen - maja ciekawie zaprojektowane balkony ale musisz sie dogadac z ochrona-a wiem ze sie da dogadac
macie racje z tym tłem. bo kierowałem to głównie pod kątem takich ponurych szarych miejsc - jakieś meliny coś takiego, bo teraz śnieg i nie bardzo mam pomysł, a mam dużo osób do zdjęć na ferie.
a przewodnik po poznaniu można by wydać
mzygmanski napisał(a):
głównie pod kątem takich ponurych szarych miejsc - jakieś meliny coś takiego
Nie wiedziałem żeby zrobić dobry portret to musi być odpowiednie miejsce
Creatoor napisał(a):
Dobry portret można zrobić wszędzie.
Creatoor napisał(a):
Polecam większość klatek schodowych na Łazarzu
Jestem zły, że tak wiele pięknych zakątków tej ciekawej dzielnicy jest niestety zaniedbanych
to niestety prawda-niekidy z zewnatrz odnowione ale w srodku boisz sie czy sufity nie spadna a podworka - zenada,no ale co zrobic-mi było mieszkac przy samej Głogowskiej kolo liceum i na szczescie jakos to wygladało ale inne czesci-jesien sredniowiecza tam nie minie przez kilka dekad jeszcze
Bertone napisał(a):
Nie wiedziałem żeby zrobić dobry portret to musi być odpowiednie miejsce
![]()
Creatoor napisał(a):
Dobry portret można zrobić wszędzie.
Otóż to![]()