Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich odwiedzających moją galerię.
Jak wiecie dopiero zacząłem rozdział z fotografią, więc jestem totalnym amatorem, a i jaka presja związana z moimi zdjęciami, sami wiecie mieć krisa jako głównego senseia uffff.... więc zapewne oczekiwania są nie najmniejsze. Dlatego też trochę to trwało zanim zdecydowałem się na galerię.
Już tak nie gadam a pokazuję zdjęcia. Pierwsza seria to zdjęcia z toru Cadwell Park.
P.S. komentujcie, krytykujcie, a szczególnie na temat obróbki zdjęć.
shprot, kris, Bertone i podwys dziękuję za opinie
kris napisał(a):
przeszkadza mi, że fociłeś ich "od tyłu strony" :smileymrgreen:)
no i ogniskowa trochę teżkris napisał(a):
kadr 89 i 90 to niemal to samo zdjęcie, tylko motor się zmienił. Więc coś Ci selekcja nawala
![]()
coś tam się jeszcze chowa przed wamikris napisał(a):
Czekam na więcej. Pewnie kitrasz na dysku fajne foty, a nas tylko drażnisz
i się ujawni w odpowiednim czasie
if I could've I would'vepodwys napisał(a):
też uważam, że mogłeś któryś z przodu pokazać...
![]()
No to ta wrzuta będzie bardziej dynamiczna :smileymrgreen:. Tym razem na torze nie koncentrowałem się na panoramowaniach itp, a innych kardach, ciekawych cięciach których jeszcze nie robiłem.
te są mz dużo fajniejsze... nawet 97 chociaż pokazany bike od tyłu to mi się podoba...
a zdecydowanie najlepsza jest 96
ładnie złapane motorki
92-fajnie złapane w kadrze
96-świetne
pozdro
Chciałam wybrać jakieś naj... ale wszystkie mi się widzą
Mi podobają się 92 i 96 reszta też jest ok
Patrząc się na 92 i 96 naprawdę są fajne (dla mnie oczywiście ) większy zoom byłby super .
Wiem , że robi się tym co się ma
trebor napisał(a):
No to ta wrzuta będzie bardziej dynamiczna
3...2...1... Jadymy chopy!:
92 - chyba deczko za szybko nacisnąłeś spust. Mogłeś chwilę poczekać - byłoby ciaśniej i może dałoby się uniknąć tego nieciekawego tła. A tak masz połowę kadru zmarnowanego na asfalt.
93 - czysto, poprawnie ale szału nima![]()
94 - paskudne tło. Akurat ta miejscówka jest średnio ciekawa. Poza tym jestem zwolennikiem jednolitej obróbki kolorystycznej pokazywanych relacji (ewentualnie jako dodatek BW), wtedy ma się wrażenie spójności. W tym momencie ten kadr wygląda jak wyrwany z innego set-u.
95 - nieuzasadniony, zbyt hardkorowy przechył. Gdybyś obciął tą fotę ponad głową bikera na pierwszym planie może nie byłoby tak źle. Ale tablice z tyłu i latarnie, które zazwyczaj stoją prosto teraz szalenie zwracają uwagę.
96 - ołjeeeTutaj przechył, pomimo że trochę za duży, sprawił się doskonale. Nic, poza głównym tematem, nie odciąga uwagi, kolory bardzo na plus, dynamicznie jest... Krótko mówiąc: 3 x TAK.
97 - zamysł dobry - wykonanie złe. Mogłeś pokazać cały tor jak się wije na tym odcinku, czyli cały lewy zakręt na którym jest teraz biker i cały prawy zakręt do którego się zbliża - powstałaby fajna S-ka - a zrezygnować z niepotrzebnej bandy i ogrodzenia u góry kadru.
pzdr
zdjęcia z motorami 92,96 świetne, naprawdę mega
Powyższe opinie wyczerpują temat ostatniej wrzutki w 100%,niemniej jednak dodam że moim faworytem jest ....96
Krótko pisząc ... zazdroszczę miejsca i zdjęć
Pozdrawiam
Pojechałeś z tymi krzywiznami
druga wrzutka zdecydowanie lepsza niż pierwsza fajne, dynamiczne ujęcia