anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

trebor - 100Lat!

profile.country.en_GB.title
spoltrebor1ofcej
Początkujący

trebor - 100Lat!

Witam wszystkich odwiedzających moją galerię.

Jak wiecie dopiero zacząłem rozdział z fotografią, więc jestem totalnym amatorem, a i jaka presja związana z moimi zdjęciami, sami wiecie mieć krisa jako głównego senseia uffff.... więc zapewne oczekiwania są nie najmniejsze. Dlatego też trochę to trwało zanim zdecydowałem się na galerię.

Już tak nie gadam a pokazuję zdjęcia. Pierwsza seria to zdjęcia z toru Cadwell Park.

P.S. komentujcie, krytykujcie, a szczególnie na temat obróbki zdjęć.

329 ODPOW. 329
spoltrebor1ofcej
Początkujący

shprot, kris, Bertone i podwys dziękuję za opinie :c22

kris napisał(a):

przeszkadza mi, że fociłeś ich "od tyłu strony" :smileymrgreen:)

kris napisał(a):

kadr 89 i 90 to niemal to samo zdjęcie, tylko motor się zmienił. Więc coś Ci selekcja nawala :P

no i ogniskowa trochę też :nauseated_face:

kris napisał(a):

Czekam na więcej. Pewnie kitrasz na dysku fajne foty, a nas tylko drażnisz ;)

coś tam się jeszcze chowa przed wami :c34 i się ujawni w odpowiednim czasie

podwys napisał(a):

też uważam, że mogłeś któryś z przodu pokazać...

if I could've I would've :c20

No to ta wrzuta będzie bardziej dynamiczna :smileymrgreen:. Tym razem na torze nie koncentrowałem się na panoramowaniach itp, a innych kardach, ciekawych cięciach których jeszcze nie robiłem.

profile.country.pl_PL.title
podwys
Początkujący

te są mz dużo fajniejsze... nawet 97 chociaż pokazany bike od tyłu to mi się podoba...

a zdecydowanie najlepsza jest 96 :thumbsup:

pablo_duch
Początkujący

ładnie złapane motorki
92-fajnie złapane w kadrze :thumbsup:
96-świetne :thumbsup:

pozdro

BuBu__
Początkujący

Chciałam wybrać jakieś naj... ale wszystkie mi się widzą :thumbsup:

danielek-----
Początkujący

Mi podobają się 92 i 96 reszta też jest ok :thumbsup:
Patrząc się na 92 i 96 naprawdę są fajne (dla mnie oczywiście ) większy zoom byłby super .
Wiem , że robi się tym co się ma :slight_smile:

.cezar.
Początkujący

:c37

trebor napisał(a):

No to ta wrzuta będzie bardziej dynamiczna :nauseated_face:
3...2...1... Jadymy chopy!:
92 - chyba deczko za szybko nacisnąłeś spust. Mogłeś chwilę poczekać - byłoby ciaśniej i może dałoby się uniknąć tego nieciekawego tła. A tak masz połowę kadru zmarnowanego na asfalt.
93 - czysto, poprawnie ale szału nima ;)
94 - paskudne tło. Akurat ta miejscówka jest średnio ciekawa. Poza tym jestem zwolennikiem jednolitej obróbki kolorystycznej pokazywanych relacji (ewentualnie jako dodatek BW), wtedy ma się wrażenie spójności. W tym momencie ten kadr wygląda jak wyrwany z innego set-u.
95 - nieuzasadniony, zbyt hardkorowy przechył. Gdybyś obciął tą fotę ponad głową bikera na pierwszym planie może nie byłoby tak źle. Ale tablice z tyłu i latarnie, które zazwyczaj stoją prosto teraz szalenie zwracają uwagę.
96 - ołjeee :flushed: Tutaj przechył, pomimo że trochę za duży, sprawił się doskonale. Nic, poza głównym tematem, nie odciąga uwagi, kolory bardzo na plus, dynamicznie jest... Krótko mówiąc: 3 x TAK.
97 - zamysł dobry - wykonanie złe. Mogłeś pokazać cały tor jak się wije na tym odcinku, czyli cały lewy zakręt na którym jest teraz biker i cały prawy zakręt do którego się zbliża - powstałaby fajna S-ka - a zrezygnować z niepotrzebnej bandy i ogrodzenia u góry kadru.
pzdr

12MaRTiN90
Nowicjusz

zdjęcia z motorami :thumbsup: 92,96 świetne, naprawdę mega :c4 :c4 :c4

____A500 | 8 | 18-55 | 55-200 | HVL-F42____
tobaszc53
Początkujący

Powyższe opinie wyczerpują temat ostatniej wrzutki w 100%,niemniej jednak dodam że moim faworytem jest ....96 :)

..shprot..
Bertone.
Poszukiwacz

Krótko pisząc ... zazdroszczę miejsca i zdjęć :c4

Pozdrawiam

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
Michal.
Poszukiwacz

Pojechałeś z tymi krzywiznami :nauseated_face:
druga wrzutka zdecydowanie lepsza niż pierwsza ;) fajne, dynamiczne ujęcia :thumbsup: