anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

trebor - 100Lat!

profile.country.en_GB.title
spoltrebor1ofcej
Początkujący

trebor - 100Lat!

Witam wszystkich odwiedzających moją galerię.

Jak wiecie dopiero zacząłem rozdział z fotografią, więc jestem totalnym amatorem, a i jaka presja związana z moimi zdjęciami, sami wiecie mieć krisa jako głównego senseia uffff.... więc zapewne oczekiwania są nie najmniejsze. Dlatego też trochę to trwało zanim zdecydowałem się na galerię.

Już tak nie gadam a pokazuję zdjęcia. Pierwsza seria to zdjęcia z toru Cadwell Park.

P.S. komentujcie, krytykujcie, a szczególnie na temat obróbki zdjęć.

329 ODPOW. 329
spoltrebor1ofcej
Początkujący

pablo_duch, JoannaR, Bertone, Misiek025, jmw.w
Dziękuję za komentarze i uwagi.

JoannaR napisał(a):

jak dla mnie te z ZOO sä super :D a te fontanny bomba :c4 ;)

Przyjemnie słyszeć że się podobają, zaś np. krisu ma dużo lepsze zdjęcia z tych samych miejsc i ZOO i te fontanny w Krakowie. To tylko pokazuje jaka jeszcze długa droga przedemną.

Bertone napisał(a):

70 - tło rzeczywiście fajne , sam obiekt mało atrakcyjny ( może więcej dołu ) :c20

jeszcze trochę dołu by się tam znalazło jakby dobrze poszukać :smileymrgreen:

Teraz taka mała wrzuta zimowa, co to by pokazać że i u nasz czasem sypie :smileyhappy:

profile.country.PL.title
Rutek68
Doradca

Z zimowej wrzutki najlepsze 73 :thumbsup:

Sony 77 ob.28/2,8; 50-200/4-5,6; 35/1,8; 50/1.7; 135/2,8
profile.country.pl_PL.title
tobaszc53
Początkujący

73-74 Leeds ? Jeszcze w połowie listopadzie byłem w okolicy i pogoda była znacznie bardziej przyjazna :) Fociłem identyczne autobusy. :slight_smile:
Podobają mi się te zdjęcia :thumbsup:

..shprot..
spoltrebor1ofcej
Początkujący

shprot napisał(a):

73-74 Leeds ? Jeszcze w połowie listopadzie byłem w okolicy i pogoda była znacznie bardziej przyjazna :) Fociłem identyczne autobusy. :slight_smile:
Podobają mi się te zdjęcia :thumbsup:

Tak Leeds :smileymrgreen: , miło że ktoś poznał gdzie były zdjęcia robione, ale nie powiem zdziwiłem się. Sam prawie codziennie jestem w Leeds, o wiele ciekawsze miasto i pod względem foto i nie, niż Bradford.

Rutek68 i shprot miło że się podobają :c20

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

72- jak dla mnie zbyt chaotyczne, za dużo w kadrze
73-świetne, tzn. groźne warunki dobrze uchwycone. Dałby jednak o 1EV jaśniej, choć wtedy nie byłoby tak mrocznie :c18
74- tu też za dużo się dzieje (zwłaszcza lewy brzeg). Ciach do kwadratu :c34

z poprzedniej wrzutki jedynie 70tka wydaje się być ciekawa, ale przede wszystkim pokazuje, że się zastanawiasz nad tłem, nad drugim planem. I bardzo dobrze :thumbsup:

spoltrebor1ofcej
Początkujący

kris napisał(a):

73-świetne, tzn. groźne warunki dobrze uchwycone. Dałby jednak o 1EV jaśniej, choć wtedy nie byłoby tak mrocznie :c18

Nie, moja wersja mi bardziej podchodzi, w twojej jakoś bije w oczy tym śniegiem. Zaś w mojej może ci sie zdawać że za ciemno bo zdjąłęm saturację.

kris napisał(a):

74- tu też za dużo się dzieje (zwłaszcza lewy brzeg). Ciach do kwadratu :c34

racja, mam skropowane tak że nie ma tego bajzlu po lewej; ale nie pasowało mi że ciasno z dołu, ciasno z góry przyznam się bez bicia o kwadracie się mi zapomniało :smileyredface:

kris napisał(a):

z poprzedniej wrzutki jedynie 70tka wydaje się być ciekawa, ale przede wszystkim pokazuje, że się zastanawiasz nad tłem, nad drugim planem. I bardzo dobrze :thumbsup:

:c22

Edit: od wtedy kiedy mi to wytknąłeś, że wogólnie nie zwracam uwagi na drugi plan

tobaszc53
Początkujący

Bradford nie udało mi się zwiedzić. Do Leeds dojeżdżałem z Normanton. Byłem sam z dzieciakiem więc trudno mi było szukać miejscówek do zdjęć chociaż kilka porobiłem. Jak znajdę chwilę to coś wrzucę do galerii.
Z tego co wiem to chyba w Bradford dużo Polaków na autobusach jeździ :)

..shprot..
spoltrebor1ofcej
Początkujący

shprot napisał(a):

Bradford nie udało mi się zwiedzić. Do Leeds dojeżdżałem z Normanton. Byłem sam z dzieciakiem więc trudno mi było szukać miejscówek do zdjęć chociaż kilka porobiłem. Jak znajdę chwilę to coś wrzucę do galerii.

Normanton a Leeds to ładny kawałek. Zaś Polaków w Bradford jeżdżących autobusami nigdy nie widziałem.

tobaszc53
Początkujący

trebor napisał(a):

shprot napisał(a):

Normanton a Leeds to ładny kawałek. Zaś Polaków w Bradford jeżdżących autobusami nigdy nie widziałem.

Z Normanton do Leeds - 18min pociągiem, bodajże 3 stacje.
Co do Polaków w Bradford - to miałem przyjemność jechać z takim jednym kolesiem co to mnie transportował z lotniska EMA do Normanton, opowiadał że kilka lat temu przyjechali w około 30 do pracy - wszyscy jako kierowcy autobusów. I tak jeździ do tej pory.

btw. możliwe że będę częściej zaglądał w te okolice - jakbyś znał jakieś ciekawe miejscówki w tym rejonie to super :) następnym razem na bank wybieram się do Manchesteru.

..shprot..
spoltrebor1ofcej
Początkujący

Odkurzam temat! :nauseated_face: Nowy monitor, nowe foty. Mam nadzieję że kolorki będą tak samo posowały jak przy starym monitorze.

Wrzuta z wyskoku do Blackpool. :c20

P.S. W tej wrzucie będzie mało kolorków :c97