Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich odwiedzających moją galerię.
Jak wiecie dopiero zacząłem rozdział z fotografią, więc jestem totalnym amatorem, a i jaka presja związana z moimi zdjęciami, sami wiecie mieć krisa jako głównego senseia uffff.... więc zapewne oczekiwania są nie najmniejsze. Dlatego też trochę to trwało zanim zdecydowałem się na galerię.
Już tak nie gadam a pokazuję zdjęcia. Pierwsza seria to zdjęcia z toru Cadwell Park.
P.S. komentujcie, krytykujcie, a szczególnie na temat obróbki zdjęć.
pablo_duch, JoannaR, Bertone, Misiek025, jmw.w
Dziękuję za komentarze i uwagi.
Przyjemnie słyszeć że się podobają, zaś np. krisu ma dużo lepsze zdjęcia z tych samych miejsc i ZOO i te fontanny w Krakowie. To tylko pokazuje jaka jeszcze długa droga przedemną.JoannaR napisał(a):
jak dla mnie te z ZOO sä super
a te fontanny bomba
![]()
Bertone napisał(a):
70 - tło rzeczywiście fajne , sam obiekt mało atrakcyjny ( może więcej dołu )
Z zimowej wrzutki najlepsze 73
73-74 Leeds ? Jeszcze w połowie listopadzie byłem w okolicy i pogoda była znacznie bardziej przyjazna Fociłem identyczne autobusy.
Podobają mi się te zdjęcia
shprot napisał(a):
73-74 Leeds ? Jeszcze w połowie listopadzie byłem w okolicy i pogoda była znacznie bardziej przyjazna
Fociłem identyczne autobusy.
![]()
Podobają mi się te zdjęcia
72- jak dla mnie zbyt chaotyczne, za dużo w kadrze
73-świetne, tzn. groźne warunki dobrze uchwycone. Dałby jednak o 1EV jaśniej, choć wtedy nie byłoby tak mrocznie
74- tu też za dużo się dzieje (zwłaszcza lewy brzeg). Ciach do kwadratu
z poprzedniej wrzutki jedynie 70tka wydaje się być ciekawa, ale przede wszystkim pokazuje, że się zastanawiasz nad tłem, nad drugim planem. I bardzo dobrze
Nie, moja wersja mi bardziej podchodzi, w twojej jakoś bije w oczy tym śniegiem. Zaś w mojej może ci sie zdawać że za ciemno bo zdjąłęm saturację.kris napisał(a):
73-świetne, tzn. groźne warunki dobrze uchwycone. Dałby jednak o 1EV jaśniej, choć wtedy nie byłoby tak mrocznie![]()
racja, mam skropowane tak że nie ma tego bajzlu po lewej; ale nie pasowało mi że ciasno z dołu, ciasno z góry przyznam się bez bicia o kwadracie się mi zapomniało :smileyredface:kris napisał(a):
74- tu też za dużo się dzieje (zwłaszcza lewy brzeg). Ciach do kwadratu
![]()
kris napisał(a):
z poprzedniej wrzutki jedynie 70tka wydaje się być ciekawa, ale przede wszystkim pokazuje, że się zastanawiasz nad tłem, nad drugim planem. I bardzo dobrze
Bradford nie udało mi się zwiedzić. Do Leeds dojeżdżałem z Normanton. Byłem sam z dzieciakiem więc trudno mi było szukać miejscówek do zdjęć chociaż kilka porobiłem. Jak znajdę chwilę to coś wrzucę do galerii.
Z tego co wiem to chyba w Bradford dużo Polaków na autobusach jeździ
shprot napisał(a):
Bradford nie udało mi się zwiedzić. Do Leeds dojeżdżałem z Normanton. Byłem sam z dzieciakiem więc trudno mi było szukać miejscówek do zdjęć chociaż kilka porobiłem. Jak znajdę chwilę to coś wrzucę do galerii.
trebor napisał(a):
shprot napisał(a):
Normanton a Leeds to ładny kawałek. Zaś Polaków w Bradford jeżdżących autobusami nigdy nie widziałem.
Odkurzam temat! Nowy monitor, nowe foty. Mam nadzieję że kolorki będą tak samo posowały jak przy starym monitorze.
Wrzuta z wyskoku do Blackpool.
P.S. W tej wrzucie będzie mało kolorków