- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Czy materiał z Mini Dysku można zapisać jakoś na dysku komputera?
Jw. Usiłuję to zrobić programem SonicStage ale otrzymuje informację że przenieść muzyki z MD do My Library nie mogę. (W drugą stronę - owszem)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam,
Przekazałem Twoje uwagi do supportu Sony - oto odpowiedź:
Sytuacja faktycznie związana jest z ochroną praw autorskich, przez co nie ma możliwości za pomocą tego urządzenia przenosić plików pomiędzy komputerami (pliki mogą być eksportowane tylko na komputer, z którego zostały zaimportowane). Niestety nie mamy dokładnych informacji dlaczego urządzenie nie ma również możliwości eksportować własnych nagrań, jednak w taki sposób zostało zaprojektowane. Aktualnie dla tego urządzenia wsparcie zostało zakończone (premiera ponad 10 lat temu, w 2004 roku) i niestety nie jest dostępne więcej informacji, niż te z instrukcji obsługi.
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
A propos jeszcze: Napisz czy jest możliwość wrócenia pliku, który chwilę wcześniej został przetransferowany do urządzenia (z tego samego komputera)?
Wgrany z komputera plik przez bibliotekę i przetransferowany do MD, może być skopiowany ponownie do biblioteki ale tylko wtedy gdy tam istnieje jego kopia. Gdy tam jej nie ma, dostaję informację że niemożliwa jest kopia bo pliki w bibliotece nie istnieją.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Możliwe że przez SPDIF, zależy w sumie jaki format danych...bo ewoluował ten standard przez lata...
Na twoim miejscu dałbym se spokój z przestarzałym nośnikiem i wybrał coś współczesnego z dostępnych rozwiązań w procesie edycji audio...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ja to rozumiem ale to co mam na nośnikach md chciałbym jeszcze uratować i prznieść do komputera
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Bardzo prosto to zrobisz ale będziesz asystował każdej zdobywanej minucie tych nagrań, bo standardowo dałoby się, ale masz na nośniku ustawiony tzw bit oryginalności prawdopodobnie... co z genezy jest zabezpieczeniem antypirackim. Mogę tobie pomóc takie kopiowanie "uszykować".
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Czyli jest jakiś sposób ??? Podpowiesz?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Jedyne wyjście, to zgrać to w realtime D/A---A/D czyli odpalić zawartość MD jak do odsłuchu, LINE-IN karty dźwiękowej pod PHONES czy LINE OUT MiniDiska, odpalić jakikolwiek edytor audio typu Audacity, FruityLoops/Edison(Trial) lub Audition CC i tuż przed przystąpieniem do samplingu sprawdzić miejsce na dysku, wyregulować poziom sygnału. Pracochłonne, ale żaden bit nie zabroni Ci dostępu do Twoich nagrań
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
To co proponujesz to całkiem naturalna sprawa tyle ze jakość nie jest juz cyfrowa a analogowa
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
W miarę krótkie i dobrze ekranowane kable lub nawet SPDIF jeśli to możliwe bym skompletował przed przystąpieniem do odzysku... Zastanów się czy chodzi o jakość nagrań amatorskich, czy (wybacz żart) o złote kalesony nagrywane high-endowym mikrofonem zasilanym phantomem przy zaadoptowanej przestrzeni...
Jakość którą większość tu uznałaby za niewystarczającą, to 96kbps-128kbps (MP3 radio stream np.)
I jeszcze jedno... A/D przed PCtem na wejściu ja osobiście preferowałbym 24-bit 96000Hz, bo to chyba nie multichannel co?
Nie byłoby tych odpowiedzi tu gdybyś się wziął za to - a tak to tracisz czas i nie dowiesz się czy jakość zesamplowaną byś przyjął czy nie.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »