- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
kwietnia 2021
kwietnia 2021
Witam Wszystkich!
Jestem nowicjuszem w obserwacji ptaków i ich fotografowaniu. Poszukuję odpowiedniego obiektywu, żeby rozpocząć przygodę. Nie posiadam wielkiego budżetu, ale będę wdzięczny za wszelkie wskazówki i propozycje.
Dziękuję i pozdrawiam,
Adam
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE
Zaakceptowane rozwiązania
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
kwietnia 2021
kwietnia 2021
Cześć, w fotografowaniu ptaków najlepiej sprawdzają się teleobiektywy, a tem im dłuższe i lepsze optycznie tym droższe. Na początek możesz poszukać przystępnego obiektywu 70-200 mm (np. f4) i sprawdzić czy ten zakres ci odpowiada. Najprawdopodobniej będziesz jednak potrzebował czego dłuższego, np. 300, 400, czy nawet 600 mm na tzw. długim końcu. Jeśli to możliwe bierz obiektyw ze stałym światłem w całym zakresie ogniskowych, jednak przy szerszych zakresach będzie to trudne.
2 ODPOW. 2
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
kwietnia 2021
kwietnia 2021
Cześć, w fotografowaniu ptaków najlepiej sprawdzają się teleobiektywy, a tem im dłuższe i lepsze optycznie tym droższe. Na początek możesz poszukać przystępnego obiektywu 70-200 mm (np. f4) i sprawdzić czy ten zakres ci odpowiada. Najprawdopodobniej będziesz jednak potrzebował czego dłuższego, np. 300, 400, czy nawet 600 mm na tzw. długim końcu. Jeśli to możliwe bierz obiektyw ze stałym światłem w całym zakresie ogniskowych, jednak przy szerszych zakresach będzie to trudne.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
kwietnia 2021
kwietnia 2021
Dzięki wielkie. 🙂