anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sprzedaz modeli lustrzanek SONY

profile.country.pl_PL.title
buzz-----
Początkujący

Sprzedaz modeli lustrzanek SONY

Zastanawialem sie ostatnio nad tym jak wyglada sprzedaz modeli lustrzanek Sony w Polsce (ew. w europie badz nawet na swiecie). Nie chodzi mi o procentowy udzial Sony w rynku, tylko informacje ile sztuk np. od premiery sprzedalo sie A850... ile A900... a ile A350... itd.

Osobiscie nie widzialem nikogo, kto by trzymal w rekach A850 i zastanawiam sie czy to jest iluzoryczna czy faktyczna klapa sprzedazowa koncernu Sony.

31 ODPOW. 31
Starosta.
Początkujący

buzz - jak tak Cie interesuje ile sprzedano lustrzanek to zadzwoń do SONY. Może zaspokoją Twoją nadzwyczajną ciekawość.

Nie wiem gdzie mieszkasz, ale wiem na pewno - Twoja insynuacja co do a850 to na 100% "iluzoryczna klapa" - jak się określiłeś. Na śląsku widziałem już kilku ludzi z a850tką.
Pozdrawiam,
Starosta

Pozdrawia Starosta :grin:
buzz-----
Początkujący

Sony oficjalnie chwali sie jedynie sukcesami, a porazki przemilczy.
Rozrzutni zatem sa Slazaki... kupic A850 w tej samej cenie co A900... Dlaczego? Po co?
Moze widziales ten sam aparat w rekach kilku znajomych? :)

Moze jest jakies ogolnodostepne zestawienie sprzedazy?

Starosta.
Początkujący

To byłby osoby przypadkowo spotkane ;)

Nie wiem czy Ślązacy rozrzutni :question: :flushed:
a900 - ok. 7800 PLN :smileyarrow: a850 - nawet 7000 PLN

A zestawienie sprzedaży :smileyarrow:

Pozdrawia Starosta :grin:
acinloop
Nowicjusz

Ale na co komu takie informacje, kto ile sprzedał...???

Bertone.
Poszukiwacz

acinloop napisał(a):

Konkurencji :smileyhappy:

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
buzz-----
Początkujący

acinloop napisał(a):

Dla mnie - z czystej ciekawosci. Byc moze dla niektorych, by ocenic rynek sprzetow uzywanych za rok/dwa...

Jesli sprzedalo sie w Polsce np. 5 aparatow A850, to wiadomo, ze rynek uzywek nie bedzie znaczny... (pomijam to, czy warto czy nie kupic ten model).

ripride
Początkujący

jeśli chodzi o polsze zdecydowanie prowadzi sony.

buzz-----
Początkujący

ripride napisał(a):

jeśli chodzi o polsze zdecydowanie prowadzi sony.

OK, to budujace. Jednak bardziej mnie interesuje to, w jakiej ilosci sztuk sprzedaja sie te najdrozsze modele Sony... Oczywiscie ciekawa by byla informacja o tych nizszych modelach...

Azazel-----
Początkujący

Takie informacje to tajemnica handlowa praktycznie (chyba) każdej firmy, i bardzo wątpię by takie informacje ktoś zamieszczał luzem w necie.
Jeżeli coś będzie, to pewnie będą to albo szacunkowe dane jakiejś np redakcji serwisu/prasy foto, albo jakiejś firmy monitorującej rynek.

Uśrednianie sprzedaży jakiegoś sklepu/sieci sklepów też jest raczej mało miarodajna, bo różne sklepy na różne firmy są nastawione. Jak jakiś sklep zawalony jest sprzętem np Sony i Nikona, to ciężko żeby sprzedawał Canon'a;) Może popatrz na Allegro ile aukcji jakiego sprzętu jest - będziesz wówczas wiedział jak wyglądają rynki wtórne, ile czego tam jest itd;)

Tak czy siak, powodzenia w poszukiwaniach życzę!
I gdybyś coś znalazł, to pochwal się tutaj, chętnie i my się dowiemy;)

Pozdrawiam!