Podziel się wrażeniami!
koledzy podrzućcie jakieś fajne miejsca, żeby portrety porobić w Poznaniu. Wiem, że każda sceneria się nadaje, ale chciałem wprowadzić trochę więcej tła. Na pewno ciekawym miejscem są uliczki wokół Starego Rynku i sam Stary Rynek, Rusałka, Cytadela, fabryka czekolady na żeromskiego/dąbrowskiego. No właśnie, jakieś rudery, coś takiego? dzięki z góry
Temat, który poruszyłeś wbrew pozorom nie jest prosty. Tak jak już wcześniej napisałem gdybyśmy chcieli zrobić materiał na temat miasta to można tu lawinowo sypać propozycje. W przypadku portretów jest nieco inaczej. Ja osobiście (a mam wrażenie, ze sporo innych osób również), bierze najpierw osobę, którą chce portretować, potem myśli jak ją najlepiej ująć na portrecie no i w jakim miejscu przydałoby się to zrobić. Cóż z tego, że dla przykładu podam ci miejsce: Jezioro Malta, gdy ty tymczasem chcesz zrobić serię "kobieta wamp". Jakoś nie widzę tego na tle jeziora i przepływających kajaków lub łabądków.
Nie mówiąc już o zdjęciach w entourage'u. Tutaj już w ogóle mija się z celem szukanie miejsca.
Bynajmniej nikt tutaj nie chce cię zbyć ale nie da rady odpowiedzieć na tak postawione pytanie.
Może gdyby brzmiało ono: gdzie najlepiej zrobić w Poznaniu dobre akty, szukam pleneru na sesję ślubną, albo mam pomysł na taką lub taką sesję... Nie wiem co ci poradzić.
myślę że sceneria wzgórza Przemysła jest ciekawa. sama kiedyś robiłam tam sesję, niestety nieudaną z wielu różnorodnych przyczyn, ale na pewno tam wrócę w bardziej sprzyjających warunkach, bo ogólnie miejsce moim zdaniem jest z tych bardzo nadających się
dobra, rozumiem : b. jasna blondynka i delikatna kobieca sesja. I myślałem, żeby ją wpasować gdzieś w jakieś rozpadające się ściany itp, jak właśnie fabryka czekolady na żeromskiego. Co myślicie? Czy może park/lasek i na śnieg?
Przychodzą mi do głowy trzy pomysły
sesja 1 - Katedra, dziewczyna w długiej białej sukni, biała delikatna chusta
sesja 2 - Biblioteka Raczyńskich, dziewczyna ubrana na czarno
sesja 3 - Muzeum Narodowe, dziewczyna ubrana w długi kremowy płaszcz i golf z agory
To na zimowe warunki. Wszędzie można się dogadać i uzyskać pozwolenia na sesje.
mzygmanski napisał(a):
Co myślicie? Czy może park/lasek i na śnieg?
Chyba, że sesja a'la Królowa Śniegu
kris napisał(a):
Plener ma 3 minusy:
- jest zimno
- jest zimno
- jest zimno
dobra, dzięki za podpowiedzi. sory za zamieszanie na forum i będę myślał dalej
Quter napisał(a):
Ależ to same plusy i to dodatnie.
pawelgrazawski napisał(a):
To są też ujemne??!!
![]()