anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

miejsca na portret - Poznań.

profile.country.pl_PL.title
mzygmanski
Początkujący

miejsca na portret - Poznań.

koledzy podrzućcie jakieś fajne miejsca, żeby portrety porobić w Poznaniu. Wiem, że każda sceneria się nadaje, ale chciałem wprowadzić trochę więcej tła. Na pewno ciekawym miejscem są uliczki wokół Starego Rynku i sam Stary Rynek, Rusałka, Cytadela, fabryka czekolady na żeromskiego/dąbrowskiego. No właśnie, jakieś rudery, coś takiego? dzięki z góry ;)

20 ODPOW. 20
Creatoor
Początkujący

Temat, który poruszyłeś wbrew pozorom nie jest prosty. Tak jak już wcześniej napisałem gdybyśmy chcieli zrobić materiał na temat miasta to można tu lawinowo sypać propozycje. W przypadku portretów jest nieco inaczej. Ja osobiście (a mam wrażenie, ze sporo innych osób również), bierze najpierw osobę, którą chce portretować, potem myśli jak ją najlepiej ująć na portrecie no i w jakim miejscu przydałoby się to zrobić. Cóż z tego, że dla przykładu podam ci miejsce: Jezioro Malta, gdy ty tymczasem chcesz zrobić serię "kobieta wamp". Jakoś nie widzę tego na tle jeziora i przepływających kajaków lub łabądków.
Nie mówiąc już o zdjęciach w entourage'u. Tutaj już w ogóle mija się z celem szukanie miejsca.
Bynajmniej nikt tutaj nie chce cię zbyć ale nie da rady odpowiedzieć na tak postawione pytanie.
Może gdyby brzmiało ono: gdzie najlepiej zrobić w Poznaniu dobre akty, szukam pleneru na sesję ślubną, albo mam pomysł na taką lub taką sesję... Nie wiem co ci poradzić.

jmw.w-----
Nowicjusz

myślę że sceneria wzgórza Przemysła jest ciekawa. sama kiedyś robiłam tam sesję, niestety nieudaną z wielu różnorodnych przyczyn, ale na pewno tam wrócę w bardziej sprzyjających warunkach, bo ogólnie miejsce moim zdaniem jest z tych bardzo nadających się :D :)

mzygmanski
Początkujący

dobra, rozumiem ;) : b. jasna blondynka i delikatna kobieca sesja. I myślałem, żeby ją wpasować gdzieś w jakieś rozpadające się ściany itp, jak właśnie fabryka czekolady na żeromskiego. Co myślicie? Czy może park/lasek i na śnieg? ;)

Creatoor
Początkujący

Przychodzą mi do głowy trzy pomysły
sesja 1 - Katedra, dziewczyna w długiej białej sukni, biała delikatna chusta
sesja 2 - Biblioteka Raczyńskich, dziewczyna ubrana na czarno
sesja 3 - Muzeum Narodowe, dziewczyna ubrana w długi kremowy płaszcz i golf z agory
To na zimowe warunki. Wszędzie można się dogadać i uzyskać pozwolenia na sesje.

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

mzygmanski napisał(a):

Co myślicie? Czy może park/lasek i na śnieg? ;)

przede wszystkim wybór miejsca zależeć powinien tylko od Ciebie. Nikt z forumowiczów nie zrobi za Ciebie tych zdjęć, bo są to Twoje zdjęcia.
Nie ważne gdzie, ważne byś umiał wykorzystać to co dostajesz - czyli aktualne światło, miejsce, modelkę.

Plener ma 3 minusy:
- jest zimno
- jest zimno
- jest zimno

Początkujący

Chyba, że sesja a'la Królowa Śniegu 8-)

Quter-----
Początkujący

kris napisał(a):

Plener ma 3 minusy:
- jest zimno
- jest zimno
- jest zimno

Ależ to same plusy i to dodatnie. ;)

mzygmanski
Początkujący

dobra, dzięki za podpowiedzi. sory za zamieszanie na forum i będę myślał dalej ;)

profile.country.de_DE.title
Bambi-----
Początkujący

Quter napisał(a):

Ależ to same plusy i to dodatnie. ;)

To są też ujemne??!! :shock: :o

Paweł
Creatoor
Początkujący

pawelgrazawski napisał(a):

To są też ujemne??!! :shock: :o

Oczywiście. Plus w teście Wassermana to plus ujemny. Nie chciałbyś...