Podziel się wrażeniami!
Ciekaw jestem jakie zmiany byście wprowadzili w swoich Alfach jak byście mieli taką możliwość?, chodzi mi głównie o wygląd zewnętrzny żeby wyglądały bardziej profesjonalnie ale nie tylko.
Stefcio Cud? Nie wiedziałem...Pewnie ma wbudowane też złącze optyczne albo hdmi...
co bym zmienił w mojej trzysetce?
wywaliłbym wszystkie programy tematyczne. zostawił PASM no i 1 2 3.
do tego przydałby się większy ekranik, a jak nie większy to o większej rozdzielczości. powiększenie punktu ostrzenia w LV.
i na miliard procent większy i jaśniejszy wizjer. ten w 300 to po prostu żart.
przycisk wb zamiast cyfrowego TC... który żartem jest również.
to tak na szybko.
Foters - zasugerowałeś, że aparaty sony nie są doskonałe. na tym forum to bardzo duży nietakt. masz chwalić. masz być zadowolony!
wratislavian napisał(a):
Foters - zasugerowałeś, że aparaty sony nie są doskonałe. na tym forum to bardzo duży nietakt.
wratislavian napisał(a):
a jak bym siedział w kuchni przy stole i wymyślał co jest złe a co dobre w danym aparacie
to bym sfotografował co najwyżej ................. solniczkę w ramach testu
trzeba brać sprzęt w rękę,iść w teren i nauczyć się wykorzystywać jego wady i zalety
wratislavian napisał(a):
Foters - zasugerowałeś, że aparaty sony nie są doskonałe. na tym forum to bardzo duży nietakt. masz chwalić. masz być zadowolony!
Foters napisał(a):
Ciekaw jestem jakie zmiany byście wprowadzili w swoich Alfach jak byście mieli taką możliwość?, chodzi mi głównie o wygląd zewnętrzny żeby wyglądały bardziej profesjonalnie ale nie tylko.
piotruso napisał(a):
Wygląd? A na co mi wygląd. Aparat powinien być funkcjonalny.
A co ja bym zmienił? Dodałbym drugie kółko nastaw, na razie gubię się, strasznie niewygodnie zmienia się nastawy przysłony i czasu w M.
Tadeusz napisał(a):
Dlaczego niewygodnie? Przednim kółkiem zmieniam przysłonę, tylnym czas (można też odwrotnie, jak kto lubi).
W http://www.klubkm.pl/forum/images/smilies/salpha.gif700/900/8xx oczywiście. W http://www.klubkm.pl/forum/images/smilies/salpha.gif300/350 trzeba wcisnąć jeden guziczek, kręcąc kółkiem, ale to aparat EL, więc normalka.
Foters napisał(a):
jakie zmiany byście wprowadzili w swoich Alfach jak byście mieli taką możliwość?
Bardziej przyziemnie to pomyślałbym o fabrycznym osłonięciu lcd przed zarysowaniem żeby nie trzeba było tak prostego gadżetu szukać po alledrogo czy innych sklepach.
Może jeszcze o wyposażeniu fabrycznie w dodatkową ładowarkę do której nie trzeba wyciągać akumulatora z aparatu.
Tomek69N napisał(a):
Może jeszcze o wyposażeniu fabrycznie w dodatkową ładowarkę do której nie trzeba wyciągać akumulatora z aparatu.