anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Ile aparatów?

Agika-----
Początkujący

Ile aparatów?

Mam pytanie do tych, którzy zajmują się fotografią zawodowo (dokładniej ślubnych fotografów). Ile aparatów zabieracie np na uroczystość? Przyznam iż jest to bardzo odpowiedzialne zajęcie i ciekawa jestem z iloma aparatami pracujecie. Z góry dziękuję za informację.

13 ODPOW. 13
profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

minimum 2, przy czym trzeci jeśli jest szansa, to leży w aucie. Tak na wszelki wypadek.

Początkujący

Co prawda na sesje ślubne nie specjalnie chodzę (raczej rzadko) ale dla zasady na każdy inny zawodowy wypad biorę podobnie jak kris trzy body: jeden z podpiętą stałką 50mm, jeden z zoomem najczęściej 70-200, oraz trzeci jako zapasowy z zoomem 18-200

Agika-----
Początkujący

Tak właśnie myślałam, że minimum to dwa , raz to, że są 'w razie czego', a dwa to, to aby nie bawić się w zmienianie szkieł - bo szkoda czasu na to i nie wygląda to chyba profesjonalnie
;-)

Bardzo dziękuję za odpowiedzi!

profile.country.PL.title
Rafhart
Nowicjusz

Minimum dwa bo jak padnie jeden to młodzi Cię "nie zabiją", Ilość puszek zależy od inwencji i stanu posiadania u mnie minimum to dwa a zdarzało się pięć :nerd:

profile.country.pl_PL.title
mitech
Poszukiwacz

:c18
Ciekawy jestem dla ilu fotografów padł podstawowy aparat na imprezie i musiał skorzystać z zapaśnego :nauseated_face:

Creatoor
Początkujący

mitech napisał(a):

:c18
Ciekawy jestem dla ilu fotografów padł podstawowy aparat na imprezie i musiał skorzystać z zapaśnego :nauseated_face:

Mi padł zapaśny razem ze statywem na beton. Dobrze, że miałem podstawowy :smileyhappy:

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

Mirku, nigdy nie zdarzyło mi się by aparat doznał jakiejś awarii podczas ślubu.
nie mniej jednak to są zbyt cenne sytuacje by sobie pozwolić na głupotę pt. awaria aparatu http://klubkm.pl/forum/images/smilies/sorry.gif
oczywiście wszystko zależy od podejścia do tematu, bo ja sam na początku nie chodziłem z dwoma aparatami, ale na szczęście szybko się to zmieniło :thumbsup:

Monty-----
Poszukiwacz

kris napisał(a):

minimum 2, przy czym trzeci jeśli jest szansa, to leży w aucie. Tak na wszelki wypadek.

Ty tak sie z tym trzecim nie afiszuj,ze w aucie trzymasz,bo jak wrocisz z sesji to moze byc juz wystawiony na allegro...pfu pfu. :x

Znam przypadki,ze nawet za garsc monet na widoku szyby tlukli. :smileyevil:

profile.country.PL.title
Rafhart
Nowicjusz

Osobiście znam 2 przypadki, odpadło lustro (Canon) reszta zdjęć na ślepo, i brak zdjęć na karcie po ślubie C 40D. Co do posiadania więcej niż jednego aparatu podczas wykonywania zdjęć ślubnych, to się chyba nazywa "profesjonalne" podejście do sprawy.