anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

dyskusja o potencjale i budowaniu pozycji

Foters
Początkujący

dyskusja o potencjale i budowaniu pozycji

edit kris: dyskusja została wydzielona z tego tematu
-----------------------------------------------------------

Widzę że potencjał Sony jakoś słabnie.

70 ODPOW. 70
profile.country.pl_PL.title
Style-----
Nowicjusz

Strategia Sony jest dość logiczna bo w segmencie amatorskim jest największa ilość potencjalnych klientów i to im trzeba zapewnić jak najszerszą gamę produktów.

docentstopczyk
Początkujący

ale o co kaman? jakie to ma znaczenie w sumie? jakbym miał akcje SONY to bym się przejmował. ale ja mam aparat SONY i robię zdjęcia.

była Minolta, nie ma Minolty na rynku foto. Nie będzie SONY - będzie coś innego. :c35

Foters
Początkujący

Nie każdy musi się zachwycać nowościami w segmencie skierowanym do grupy bardziej amatorskiej.Mnie osobiście bardziej interesuje segment profi.

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Foters napisał(a):

Nie każdy musi się zachwycać nowościami w segmencie skierowanym do grupy bardziej amatorskiej.Mnie osobiście bardziej interesuje segment profi.

To jak się ma do segmentu profi ten komentarz:

Foters napisał(a):

...poza "wsadzaniem kija w mrowisko"? Przecież widać, że to (nowa) puszka amatorska. Gdyby Sony wypuściło body dla segmentu profi - można by podyskutować o potencjale na poziomie Twoich (i innych profesjonalistów) potrzeb i oczekiwań.
A tak - trafiłeś jak kulą w płot.

------------------------------
fotoamator
SkywalkerPL
Początkujący

Może to dlatego, że wszyscy się spodziewają/oczekują czegoś pokroju A700, a na targi CES byłyby idealnym miejscem na premierę? No... może lepszym będą targi PMA... ew. Photokina we wrześniu. ;)

:slight_smile:
Creatoor
Początkujący

Foters napisał(a):

Trudno mi się jakoś z tym zgodzić.
Sony bardzo dynamicznie zajmuje miejsce w segmencie amatorskim czy półprofesjonalnym. Jest to najbardziej chłonna i podatna na nowości część użytkowników. Gdyby Sony chciało się skupić na segmencie profesjonalnym raczej trudno było by się przebić przez, na przykład siedem lustrzanek Nikona przeznaczonych właśnie dla tej grupy. I nie chodzi mi tutaj o jakość ale o przyzwyczajenia i ekonomię. Można spróbować namówić profesjonalistę, który wydał dziesiątki tysięcy złotych, euro czy dolarów, żeby z dnia na dzień zapomniał o Nikonie i wydał następne tyle na Sony, ale jak?
Sądzę jednak, że Sony lada chwila wyskoczy z czymś profesjonalnym i bardzo dobrym.

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

Creatoor napisał(a):

Sądzę jednak, że Sony lada chwila wyskoczy z czymś profesjonalnym i bardzo dobrym.

Żeby zasadzić drzewo, trzeba najpierw grunt przygotować, bo uschnie...

------------------------------
fotoamator
profile.country.en_PL.title
tompacan
Nowicjusz

Może to dlatego, że wszyscy się spodziewają/oczekują czegoś pokroju A700,

Wszyscy to znaczy kto?
Ty z paroma kolegami?

profile.country.en_GB.title
Deviant.
Użytkownik

tompac napisał(a):

Wszyscy to znaczy kto?
Ty z paroma kolegami?

Nie przesadzajmy ze słowem 'wszyscy', ale 'parcie' na nowy korpus w segmencie półprofesjonalnym i profesjonalnym jest z pewnością bardzo duże - zwłaszcza jeżeli chodzi o Sony.
Dotyczy to zarówno obecnych użytkowników bagnetu A (minolta/sony) jak i tych, którzy choćby z ciekawości chcieliby wypróbować coś nowego a takich zawsze się kilku znajdzie...
Konkurencja także czeka. Bez dwóch zdań jest to chyba oczywiste. Nowy korpus w segmencie pół i profesjonalnym namiesza na rynku i pozwoli Sony ukroić kawałek tortu...
Tak czy inaczej najlepiej skorzystamy na tym właśnie my; użytkownicy któregokolwiek z systemów gdyż będziemy mieli coraz lepszy sprzęt...

SkywalkerPL
Początkujący

tompac napisał(a):

Wszyscy to znaczy kto?
Ty z paroma kolegami?

Nie łapmy się za słówka ;)
Deviant powiedział o co chodzi :smileythumbsup:

:slight_smile: