Podziel się wrażeniami!
Witam!
Mam mały problemik...właśnie kupiłam tv sony kdl 37 v 5610 i nie mam pojęcia jakie kino wybrać?Kwotę jaką mogę przeznaczyć to do 1700 zł. Proszę o podpowiedź:)
Jeśli kwota nie może być wyższa to powinno starczyć na DAV-DZ780.
a co Pan myśli o kinie DAV-DZ680?
W zasadzie bardzo podobny model z tym że tylne głośniki nie są stojące.
a jeśli chodzi o pozostałe parametry to są zbliżone i różnica polega tylko na sposobie ustawienia głośników?zastanawiam się w sumie nad dwoma modelami kina - wspomniany już DZ680 oraz trochę droższy SONY HTPHD 4500...jakie są głównie różnice między tymi dwoma modelami..takie zauważalne i słyszalne dla laika?:)
HTP-HD4500 - Ten zestaw już nie jest w sprzedaży więc jest dostępny tylko tam gdzie go mają.
Zaletą jest większa możliwość rozbudowy o BD czy dekoder HDMI (łatwiejsze też podłączenie tych elementów).
Wadą jest brak subwoofera w tym zestawie. Można oczywiście dokupić SAW2500 ale to już przekroczy sporo budżet.
Dźwięk powinien być lepszy (po podłączeniu subwoofera) nawet dla zwykłego użytkownika.
Czyli lepiej wziąć ten zestaw który posiada subwoofer...jeśli nie chcę przekraczać limitu.A jakie sa wady zestawu drugiego czyli DZ680?
Problem z rozbudową o BD (należy podłączyć do telewizora a dopiero z TV dźwięk do kina).
a co to jest to BD?a ten model zaproponowany przez Pana nie ma takiego problemu?jaka jest różnica pomiędzy nimi?
Chodzi o odtwarzacz Blu-Ray. Kino domowe DAV-DZ680 posiada zintegrowany odtwarzacz DVD więc ma ograniczona możliwość podłączenia odtwarzacza Blu-Ray. Należy wtedy podłaczać odtwarzacz Blu-Ray do telewizora a dźwięk z TV do kina. W przypadku tego większego zestawu można podłączać pod amplituner więcej urządzeń (ma więcej możliwości).