Podziel się wrażeniami!
Moje pytanie:
czy w tytułowym zestawie można uruchomić funkcję "bravia sync"? Bo pomimo najróżniejszych kombinacji jakoś mi się to nie udaje.
Sprzęty połączone przez HDMI i dodatkowo dźwięk z TV podany przez euro, konfiguracja funkcji sterowania przez HDMI w kinie przeprowadzona zgodnie z instrukcją i mimo to nadal wszystko należy uruchamiać oddzielnie, co prawda za pomocą tylko jednego pilota ale jednak funkcja "bravia sync" byłaby mocno przydatna.
Będę wdzięczny za jakąś podpowiedź ...
Ponieważ ten telewizor nie ma Bravia Sync.
No i po herbacie
Rozumiem, że jak wyciągnę kabel HDMI i zostawię samo euro to sprzęt będzie zachowywał się w miarę normalnie czyli po włożeniu płyty przełączy się na odpowiedni kanał a po jej wyjęciu wróci. Zyskam na łatwości obsługi, stracę natomiast na jakości obrazu (no i stówkę za kabel No i pytanie jeszcze co będzie działo się wówczas z obsługą jednym pilotem? Czy czasem synchronizacja również tych elementów nie odbywa się przez HDMI?
Tak czy inaczej dzięki za rozwianie złudzeń
Znaczy sprawa jest złożona. Jeśli zostawi Pan tylko EURO to zyska Pan to że telewizor będzie się przełączał na Euro. Dalej sprzęt nie będzie się włączał i wyłączał za jednym naciśnięciem pilota.
Ale z tego co pamiętam to pilot o kina domowego potrafi włączyć, wyłączyć TV oraz zmienić AV.
Zgadza się pilot od kina można przełączać i raz obsługuje on kino w pełnym zakresie a raz TV również w pełnym zakresie. Zastanawiałem się tylko czy wyciągnięcie kabla HDMI nie pozbawi mnie tej możliwości, ale było to raczej niewyszukany dowcip
Sterowanie w tym przypadku nie odbywa się przez kabel HDMI.