Podziel się wrażeniami!
Mam problem z kinem domowym
Nie mam pojęcia jak w opcjach połączyć kino z tv bo ciągle jest problem z przesłaniem i połączeniem kino bdv e4100 jest połączone hdmi arc i kablem optycznym z tv kd43xf7005
Nie wiem czy bravia sync dać wszystko na automatyczne czy sterować ręcznie, jak kupiłem zestaw na początku było ok, pewnie chciałem polepszyć jakość dźwięku i zepsulem coś w opcjach, teraz czasami działa a czasami pojawia się komunikat o braku sygnału mimo iż cały czas jest połączone. Czasami łączy się po 15 minutach.
Nie mam pojęcia co jest nie tak.
Kabel hdmi sprawdzony, optyczny jest nowy
Pozdrawiam i proszę o pomoc
Ok po kilku godzinach prób i błędów już działa, opiszę jak ktoś ma podobny problem.
Po zresetowaniu i powroceniu do ustawień fabrycznych w kinie, wyskoczyła mi opcja "szybkiego startu". Wcześniej wybrałem opcję "eco" i przez to badziewie były te problemy. Teraz po kilkunastu minutach testów sprzęt śmiga jak głupi.
Polecam nie ustawiać tych eco opcji i będzie git
Cieszymy się, że jednak się udało i przede wszystkim wielkie dzięki za podzielenie się rozwiązaniem!
Pozdrawiamy,
Barbara_K
ja mam zaś inny problem nie idzie dźwięk z tv po optyku był reset ale nic nie dało inne kino śmiga normalne