anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

ZBIOROWY - 1/4 mili

profile.country.pl_PL.title
tenzer
Poszukiwacz

ZBIOROWY - 1/4 mili

Hej.
W tym temacie myślę wrzucać wszelakie fotki z wypadów po Podkarpaciu i w moim regionie.
Nie chcę do każdego wydarzenia tworzyć kolejnych wątków - wrzutka i temat umiera, ta forma powinna się sprawdzić.
Narazie nie ma konkretnej grupy z którą mógłbym się spotykać regularnie ale kto wie co będzie niebawem.
Zaczynamy

76 ODPOW. 76
tenzer
Poszukiwacz

Tak na koniec grupówka :D
Wypad w "góry" pozdrowienia dla ekipy :)

tenzer
Poszukiwacz

Niestety nie mogłem być wszędzie. W tym samym czasie rajd rzeszowski, extremeday, piknik motoryzacyjny.
Wszytkiego po trochu, zapraszam.
Poniżej kilka ujęć z XXI rajdu rzeszowskiego.

tenzer
Poszukiwacz

Extremeday, pogoda w kratkę ale udało się kilka kadrów poczynić.
Rzućcie okiem i sami oceńcie.
dzień 1 dyskorolka

profile.country.en_GB.title
spoltrebor1ofcej
Początkujący

9 - napił się raket fjuel... i poooooszedł!

Seba_PL
Początkujący

Drugi raz podchodzę do napisania posta w Twojej galerii, 10zer. Po obejrzeniu kilku pierwszych zdjęć z rajdu zabrałem się do pisania i chwalenia jednocześnie, ale uleciały słowa. Dziś, po wrzutce kilku zdjęć kolesi na deskach i rowerkach muszę powtórzyć to co miałem wówczas napisać.

Masz gen znalezienia się w odpowiednim momencie w odpowiednim miejscu, a jeśli się ze mną nie zgadzasz (czyt. mylę się) to świetnie potrafisz wykorzystać to miejsce, w którym już się znalazłeś.

Dobrze obrazują to zdjęcia: 42, 44, 48 czy 40. "Standardowe" zdjęcia z rajdów to raczej przód samochodu. Ty pokazujesz, że inna perspektywa daje równie dobry efekt, a nawet pokusiłbym się o stwierdzenie, lepszy. To jest cenna umiejętność dobrze wykorzystać to co się ma i gdzie się stoi. Przez to Twoje zdjęcia nabierają sensu, przykuwają uwagę i zachęcają do dyskusji / oceny. Gratuluję !

Żeby nie było zbyt słodko:
52 wygląda jak "pamiątkowe" zdjęcie z ustawki kiboli. Kolesie napie** się na polanie, a Ty im zza krzaków pstryk fotę ;)
31 główny obiekt ginie na tle bloku, dźwigu i krzaczorów. Za dużo się dzieje w tle.

tenzer
Poszukiwacz

Oficjalna Videorelacja
http://www.youtube.com/watch?v=Joi_wVtw-Zc
Seba_PL - skomentuje po wrzucie wszystkich fot.
edit ponieważ film coś nie wskakuje link do filmu

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Poprawiłem link. Aby mieć pewność, że będzie się poprawnie wyświetlało na forum, trzeba z YT wstawić tzw. "długi link" - nie z adresu przeglądarki, tylko wybrać opcję "UMIEŚĆ" i tam zaznaczyć "długi link" i skopiować ten adres. Mam nadzieję, że to zrozumiałe.

2:29 widać 10zer!

Co do relacji - moim zdaniem fajniej niż na Men's Day bo tutaj prawdziwy skate-park jest, a tam było wszystko na trawie aranżowane. :thumbsup:

profile.country.PL.title
piotruso
Znawca

Mam chwalić czy ganić? Bo i na jedno i na drugie znajdą się argumenty :c20 .
O.K. Zacznę od pochwał.
W większości podobają mi się zdjęcia, sytuacje, kadry ciekawe.
A teraz ganienie.
Czas naświetlania. Kilkukrotnie zbyt krótki. Przy poruszających się pojazdach fajnie gdy elementy, które normalnie są w ruchu (głównie chodzi mi o koła) u ciebie są zamrożone. Przykłady: 9, 11, 44. Mógłbyś popróbować również z panningiem jak również nie bać się poruszeń np. rąk wykonujących ewolucje deskorolkarzy czy rowerzystów. Wiem, że przy tak otwartych przysłonach czasy wychodzą tak długie ale zaopatrz się w filtr szary ND 0,9 i ND 1,2 bo czasy u ciebie zbyt długie od 3 EV do 7 EV. Przy okazji gdy robisz zdjęcia na tle nieba to możesz przysłonę przymykać, praktycznie różnicy w GO nie będzie.