Podziel się wrażeniami!
Kazdy wrzuca cos od siebie, pstryki bardziej i mniej interesujace , tak wiec i ja cos wrzuce
Troszke makra na poczatku, bo cos wiecej to brak czasu
Mozliwe przebarwienia lub inne udziwnienia spowodowane zla kalibracja monitora, za co przepraszam :smileyredface:
Lajam napisał(a):
No to Ci nie wyszło
PriQso napisał(a):
ale to Twoja opinia
jak na pierwszy raz, to tak
chodź mogło być lepiej
PriQso napisał(a):
jak na pierwszy raz, to tak
Lajam napisał(a):
To szacun.
Lajam napisał(a):
Te zdjęcia są zwyczajnie słabe, bez pomysłu i na siłę.
mnie się tam podoba 34 i 35 jest OK
Witam
Można by powiedzieć, że zdjęcia "cmentarne - 1-listopadowe" są niemal równie banalne, jak zachody słońca; jest ich mnóstwo, prawie każdy je ma i... często nie są najwyższych lotów. Zrobienie wybitnego zdjęcia w oklepanym temacie nie jest łatwe, ale czasem zdarzają się perełki. A żeby się mogły zdarzyć, trzeba próbować - bez prób, które dają doświadczenie można liczyć tylko na łut szczęścia.
Tyle przynudzania. Pokazane zdjęcia wybitne nie są, jednak moim zdaniem wyróżnić można pierwsze -34. Kolejne, 35 byłoby może lepiej wyglądało po przycięciu prawej strony i góry.
37 - gdyby na tych schodkach stały rzędy, np. żółtych, zniczy i wśród nich, w mocnym punkcie był ten niebieski... byłoby to zdjęcie zwracające uwagę, a tak... nie jest.
38 - motyw ciekawy, ale niewykorzystany, niedopracowany.
39 - tu na pewno zabrakło pełnej symetrii - jest krzywo i nierówno. A motyw? Mnie się średnio podoba.
Próbuj dalej, nie tylko w wieczór listopadowy. Nekropolie mają swój charakterystyczny i niepowtarzalny urok - niełatwo go wydobyć i pokazać.
Pozdrawiam
dzięki za opinie Lajam, 12MaRTiN90, Rutek68, Tadeusz
Jak pisałem z Lajam'em byłem pierwszy raz, chciałem zobaczyć jak to wyjdzie, wyszło jak wyszło, jednym się podoba a jednym nie, uważam że jak na pierwszy raz może być. Czy będą inne takie, zobaczymy za rok