anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

moje poczatki z foto

profile.country.pl_PL.title
kulka51-----
Początkujący

moje poczatki z foto

Prosze o ocene!? :c56 :c69. Jestem posiadaczem lustrzanki :c56 33 obiektyw kitowy 18-55 od niedawna.

22 ODPOW. 22
TMiN-----
Początkujący

dzieci to zacny temat.... u Ciebie widać że ustawiałeś je do fotek.... pozwól im brykać i wtedy rób im zdjęcia. Początek całkiem niezły.... prosimy o więcej

kulka51-----
Początkujący
kulka51-----
Początkujący

Czemu nikt nie chce skomentować moich zdjęć :shock: :( :c18 :c56

Didakas
Początkujący

5 zdjęcie na medal zdjęcie super ostre brawo :c4

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

kulka51 napisał(a):

Czemu nikt nie chce skomentować moich zdjęć :shock: :( :c18 :c56

Witaj.
Nie denerwuj się - choć to bardzo miło, jak inni komentują nasze prace, to jednak nie ma takiego obowiązku i czasem trzeba trochę poczekać... Poza tym mogą być jeszcze dwie przyczyny: robisz głównie portrety, a portrecistów mamy niewielu i nie każdy tu zajrzy od razu, a po drugie Twoje zdjęcia nie są ani wybitnie dobre, ani tragicznie złe - takie... neutralne dość i dość nijakie, ale jesteś początkującym, więc na razie takie będą :c20
Spróbuję kilka słów napisać o ostatniej wrzutce:
5. zbyt krótka ogniskowa i widać nieco zaburzoną perspektywę - nie jest to złe, pod warunkiem, że nie stanie się regułą. Sam portrecik sympatyczny.

Didakas napisał(a):

5 zdjęcie na medal zdjęcie super ostre brawo

Ostre zdjęcie nie jest miernikiem jakości - często ważniejsze są inne walory: kompozycja, niepowtarzalna sytuacja, klimat... co nie zmienia faktu, że dobre technicznie zdjęcie będzie najczęściej wyżej oceniane.
6. ciekawe - coś się dzieje na zdjęciu - kontrastowo ubrana dziewczynka zerka gdzie indziej niż wszyscy - byłoby lepiej, gdyby widać było cały rząd wpatrzony przed siebie... i ten zerk
7. typowo albumowa fotka z wycieczki - technicznie dość poprawna - pamiątka.
8. zdecydowanie najlepsze :c4 Jedynie - moim zdaniem - należałoby lekko przyciąć lewą stronę - tak, by zniknęły te 2 jasne plamy przy lewej krawędzi.

Wcześniejsze:
1. OK - można by się spierać, czy lepiej ostrość na słomce, czy na oczach, ale jest OK.
2. pamiątkowa foteczka z wycieczki - kompozycja OK, technicznie też dobrze.
3. bardzo sympatyczne - podoba mi się. Choć mogłeś jeszcze bardziej obniżyć aparat - użyć wychylnego wyświetlacza - pół metra nad ziemią to max dla takiej fotki. (oczywiście można nawet z góry, ale... to byłaby już zupełnie inna historia, jak mawiał Kubuś Puchatek).
... i mam wrażenie, że trochę leci w lewo...
4. w gruncie rzeczy OK.

(Tylko nie sądź, że tylko monochromatyczne zdjęcia wychodzą Ci dobrze :c20 )

Pozdrawiam

------------------------------
fotoamator
kulka51-----
Początkujący

Didakas,Tadeusz dzięki za cenne opinie. Jak tylko wybiorę się w plener to wrzucę :c56 :thumbsup: zdjęcia. Pozdrawiam!!!

kuraq.
Poszukiwacz

Tadeusz napisał(a):

1. OK - można by się spierać, czy lepiej ostrość na słomce, czy na oczach, ale

...brodę trzeba było zostawić w całości ;)
Przy portretach staraj się częściej korzystać z dobrodziejstw kadru pionowego :c20

profile.country.PL.title
Tadeusz.O
Doradca

9 - pomimo przepałów na płatkach - fajne
10 - :c18 może byłoby lepiej w kwadracie?
11 - co jest tematem zdjęcia? Tzn. co chciałeś pokazać? Bo jeśli motocykl, to powinien być w całości, a jeśli swoje odbicie w chromach, to powinieneś raczej pokazać zbliżenie tych odbijających detali.
12 i 13 - to ta słynna krzywa wieża w Toruniu?

------------------------------
fotoamator