Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich forumowiczów.
Dokładnie 2 lata temu zarejestrowałem się na tym forum. Do tej pory nie byłem aktywny, ale właśnie od dziś ten stan rzeczy się zmieni . Wydaje mi się, że moje prace są gotowe, by zaprezentować je ludziom na forum.
Tematyka moich zdjęć jest różna jednak przede wszystkim będę pokazywał zdjęcia mojego syna Kuby .
łoo... kogo witam, kogo goszczę
przeglądam sobie fotki z myślą, że pojawił się jakiś tata Kuby, a tu się okazuje że nie jakiś, tylko całkiem dobrze znany
dosłownie chwilkę temu wróciliśmy z odwiedzin u Kubusia
Fajne masz te kolorki, kadry też mi się podobają
łoo... kogo witam, kogo goszczę
przeglądam sobie fotki z myślą, że pojawił się jakiś tata Kuby, a tu się okazuje że nie jakiś, tylko całkiem dobrze znany
dosłownie chwilkę temu wróciliśmy z odwiedzin u Kubusia
trebor napisał(a):
Fajne masz te kolorki, kadry też mi się podobają
Dodaję kilka HDRów. Wiem, że nie każdemu ta technika przypada do gustu, ale mi się ona bardzo podoba .
Zdj -07 jakoś najbardziej mi się widzi i do gustu przypadło
Witaj.
Moim zdaniem też głównie 07 się broni. Efekt psuje jedynie bardzo mocna i zupełnie tutaj zbędna winieta (występująca również na pozostałych obrazkach - i też niepotrzebnie).
8 i 9 też są niezłe (HDR jest na tyle delikatny, że nie zepsuł zdjęcia), tylko to przyciemnienie na krawędziach http://klubkm.pl/forum/images/smilies/yay.gif
PriQso, Tadeusz dziękuję za odwiedzenie galerii i komentarz .
Tadeusz napisał(a):
Efekt psuje jedynie bardzo mocna i zupełnie tutaj zbędna winieta (występująca również na pozostałych obrazkach - i też niepotrzebnie).
8 i 9 to nie wiem po co wykonane jako HDR - tam nie ma na tyle dużej rozpiętości tonalnej żeby używać HDR..
Winietę masz fatalną. Zupełnie bez wyczucia.
10 jest najbardziej "pojechana" przez co najsłabsza. Aż rażą w oczy te ciemne plamy na budynku i fantastyczne turkusowe felgi zaparkowanych samochodów...
Wyciągasz te obrazki z jednego RAWa?
HDRy robię z 4-8 zdjęć; zależy od rozpiętości tonalnej jaka ma być ukazana. Gdybym robił z jednego, to bym napisał "pseudo HDR" . 8 i 9 są jako HDR, żeby właśnie wyglądały tak jak wyglądają. Z jednej foty taki wygląd wymagałby poświęcenia dużo więcej czasu, niż zrobienie HDR'a. Z resztą w 9 parking był strasznie ciemny, więc raczej nie byłoby szans pokazania szczegółów tego miejsca (co w sumie wielką tragedią by nie było ). Co do 10, to mea culpa. Faktycznie turkusy są tragiczne, bo nie chciało mi się ich usuwać ręcznie w szopie :smileyredface:.
Kolejne zdjęcia, tym razem mój synek . Mam nadzieję, że on się Wam bardziej spodoba .