anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Deviacje...

profile.country.en_GB.title
Deviant.
Użytkownik

Deviacje...

Porządki

869 ODPOW. 869
profile.country.PL.title
Strix-----
Poszukiwacz

Deviant napisał(a):

gdyż każdy będzie tak samo dobry.

O to mi chodziło ;) - dzięki.

Zdjęcia świetne. Pozdrawiam.

Toxek.
Początkujący

Bardzo fajne zdjęcia, fajny zestaw i świetne pomysły. Tylko tak dalej! :)

PS: Zapraszam do Siebie :smileymrgreen:.

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Deviant napisał(a):

Nie ma różnicy do czego go podepniesz - SSM zasuwa niesamowicie szybko.

Jeśli mówisz o 70-400 to chyba zbyt huraoptymistyczne jest to "niesamowicie". ;)

Przejechanie całego zakresu trochę trwa. Oczywiście limiter skraca czas, niemniej wielka szkoda, że nie zastosowano tam takiej opcji jak w 300/2.8 G SSM gdzie można sobie zaprogramować zakres limitera.

Fajny jamnik :smileymrgreen:

profile.country.pl_PL.title
colorful-----
Początkujący

Tadeusz napisał(a):

A sarenki ładnie ustrzelone, choć jakoś tak rudo na tej fotce?

mnie się właśnie bardzo podoba, że rudawo :smileythumbsup:

Deviant.
Użytkownik

Lajam napisał(a):

Jeśli mówisz o 70-400 to chyba zbyt huraoptymistyczne jest to "niesamowicie". ;)

Kiedyś napisałem (chyba na KKM) że AF w SAL100M28 jest bardzo szybki w porównaniu do Sigmy 105 f/2.8 Macro. Oczywiście użytkownicy obiektywów makro doskonale zdają sobie sprawę z 'szybkości' tych obiektywów. Niemniej jednak używałem obu tych szkieł i miałem okazję odczuć jak szybko trwa ogniskowanie w całym zakresie i/lub w limitowanym, więc śmiało można powiedzieć (napisać) że Makrówka Sony jest szybkim obiektywem.
Podobnie 70-400G - przyrównałem go do Sigmy 70-200...

Deviant.
Użytkownik

Z tej sesji pamiętam tylko tyle, że najpierw bardzo dużo piłem, później bardzo dużo wypaliłem a na koniec jeszcze raz piłem...

profile.country.PL.title
mat_czok
Expert

Deviant bardzo ciekawe zdjęcie :smileythumbsup:, tylko dlaczego nie ma 800px?

Deviant.
Użytkownik

Deviant bardzo ciekawe zdjęcie :smileythumbsup:, tylko dlaczego nie ma 800px?

Hmm... ma 850 bo taki właśnie miałem kaprys...
Inna rzecz, że jedyne ograniczenie o jakim było w regulaminie dotyczyło wagi zdjęcia (256kB). Nie czuję rozrywki w tym, aby czytać na około regulamin...
Zresztą tego typu informacja powinna się pojawić przy ograniczeniu wagowym...

Zmiana:
Uzupełniłem wiedzę o punkt nr pięć regulaminu:
"5. Zdjęcia należy przygotować tak, żeby mieściły się na ekranie. Zalecamy korzystać z zasady: 800px na dłuższym boku. Czyli np. zdjęcie kadrowane poziomo - szerokość 800px"

Ponieważ zostało użyte słowo 'zalecamy', myślę, że pozostanę wierny 'mojej' wielkości zdjęć tj. 850mpx
Inna rzecz, że zwykle panoramy robiłem nieco dłuższe (z uwagi na inne proporcje)...
Wszystkim odwiedzającym, którym nie mieszczą się moje zdjęcia na ekranie polecam użyć klawisza F11.
Pozdrawiam serdecznie - wszystkich odwiedzających.

Wracając do samego zdjęcia -jest po prostu słabe (zwyczajne), ale niech sobie wisi...

profile.country.PL.title
mat_czok
Expert

Ale nikt nie każe ci śledzić regulamin na okrągło. Zasady wstawiania zdjęć do galerii pojawiły się w maju patrz Zasady, pkt. 5.

Deviant napisał(a):

Zresztą tego typu informacja powinna się pojawić przy ograniczeniu wagowym...

Rozumiem że chodzi Ci o informację widoczną przy wstawianiu zdjęcia? Może powinna tam być, a może nie. ograniczenie 800px zarezerwowane jest dla galerii, choć ja stosuję wszędzie.

profile.country.pl_PL.title
Starosta.
Początkujący

Deviant napisał(a):

Wszystkim odwiedzającym, którym nie mieszczą się moje zdjęcia na ekranie polecam użyć klawisza F11.

A co powiesz na to, że ja mam (i niektorzy też mają) ekran o rozdzielczości 800 pikseli w pionie :smileyquestion:
Spróbuj postawić się w sytuacji innych a nie patrz tylko na siebie ;)
Ja wstawiam 800 na dłuższym boku z myślą nie tylko o sobie, ale także o innych.

A co do zdjęcia to bardzo ładne :smileythumbsup:

Pozdrawia Starosta :grin: