Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich mam pytanie ? Jak synchronizować przez WI-FI przesył nagrań i zdjęć do TV Samsung UE40JU6400. W kamerce jest funkcja przesyłania do TV i nie działa .TV i kamera siebie nie widzą, Jedno co łączy to własna sieć w routerze i przez to mogę przesyłać nagrany materiał do PC-ta, może telewizor musi być SONY?????. Proszę o pomoc i porady.
Istnieje możliwość wyświetlania obrazów na telewizorze podłączonym do sieci. Obrazy można przesłać z tego urządzenia do telewizora bez użycia kabla.
W zależności od używanego modelu telewizora przed rozpoczęciem odtwarzania może być wymagana konfiguracja jego ustawień. Informacje na ten temat można również znaleźć w instrukcji obsługi telewizora.
Nie działa , dalej jest to samo
Czy możesz napisać coś wiecej?
W jakim formacie nagrywasz swoje wideo?
Podaj dokładne ustawienia: kodeka, jakości, kompresji, bitrate itp.
A masz WI FI w telewizorze. Jeżeli nie, a masz port lub porty USB to kup model WI Fi po USB i zsynchronizuj je.
Zajrzyj chłopie do instrukcji i postępuj zgodnie z nią.
A pan Expert przeczytał choć raz instrukcję obsługi TV. Żadko który telewizor posiada wbudowane WI FI. Trzeba dokupić WI FI, podłączyć do poru USB i odpowiednio skonfigurować. Trzeba czytać instrukcje obsługi sprzętu i wszystko będzie dobrze.
@tomagon napisał(a):
A pan Expert przeczytał choć raz instrukcję obsługi TV. Żadko który telewizor posiada wbudowane WI FI.
"Rzadko", jeśli już.
A ten TV, wymieniony w pierwszym poście, akurat posiada WiFi. Więc nic nie trzeba kupować.
I jakbyś nauczył się, że można edytować post, a nie pisać jeden pod drugim. To nie czat.
Panie Expercie jestem tu nowym użytkownikiem i proszę pokazać w poście jak to zrobić a nie być tak oschłą osobą, która tylko zwraca uwagę, ale nie powie nic na temat jak edytowaćpost po wysłaniu.
W prawym górnym rogu każdego postu jest ikonka „trybik”. Tam na rozwijanej liście jest opcja „edytuj odpowiedź”. Na pewno sobie poradzisz.
Jeśli masz pytania co do działania forum, załóż odpowiedni wątek w dziale „Rozmowy ogólne” a nie w temacie o kamerach.