anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Ustawienia a6400 do filmów

ROZWIĄZANE
profile.country.PL.title
hajduk1
Użytkownik

Ustawienia a6400 do filmów

Witam poświatecznie i mam nietypowa prosbę.Czy mógłby mi ktoś przesłać ustawienia tego aparatu a szczególnie ostrości do filmów. Potrzebuję  jeszcze informację co zrobić by w czasie filmowania w 4k zmienić na chwilę na zwolnione tempo i wrócić do nagrywania.Nie mogę wydrukowac instrukcji w pdf a ta interaktywna jest dla mnie za trudna.Zrobiłem krótki film ale aparat przy zumie traci ostrość.Powinienem w pierwszych dniach stycznia zrobic trzy filmu ale kiepsko mi wychodzi.Materiał z kamery 1440 jest znacznie lepszy niż 4k.Musze źle ustawiać i nie wiem co.Podam adres edward.dubicki@poczta.onet.pl gdyby ktoś zechciał.

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
profile.country.PL.title
Ekspert_Sony
Community Team

Witam,

ustawienia zależą od tego, co zamierzasz nagrywać lub fotografować. W Przewodniku pomocniczym znajduje się zakładka "Nagrywanie filmów", gdzie znajdziesz wszystkie wskazówki. Opisz proszę dokładnie, jeżeli coś wzbudziłoby tam Twoje wątpliwości.

Tu znajdziesz np.informację jak ustawić nagranie w zwolnionym lub przyspieszonym tempie: https://helpguide.sony.net/ilc/1810/v1/pl/contents/TP0002276102.html 

Pozdrawiam

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

2 ODPOW. 2
profile.country.PL.title
Ekspert_Sony
Community Team

Witam,

ustawienia zależą od tego, co zamierzasz nagrywać lub fotografować. W Przewodniku pomocniczym znajduje się zakładka "Nagrywanie filmów", gdzie znajdziesz wszystkie wskazówki. Opisz proszę dokładnie, jeżeli coś wzbudziłoby tam Twoje wątpliwości.

Tu znajdziesz np.informację jak ustawić nagranie w zwolnionym lub przyspieszonym tempie: https://helpguide.sony.net/ilc/1810/v1/pl/contents/TP0002276102.html 

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
hajduk1
Użytkownik

Bardzo dziękuję za odpowiedź ale ja to mam ma pc i nie mogę wydrukować bo mam uszkodzona drukarkę.I nie o to mi chodziło bo chciałbym w czasie nagrywania filmu np 4k mieć mozliwość szybkiego przełaczenia na zwolniony film w jakims krótkim fragmencie.W kamerze hdr fx 1000 jest taka mozliwość wybierajac jeden z przycisków uruchamiam zwolnione tempo na 6 sekund ale bez dźwieku. i film biegnie dalej.Podobnie jest w moim xperia xz2 i xz3 córki z tym, ze czas nie jest limitowany.I coś takiego mnie interesuje w aparacie przeznaczonym do filmowania.I druga sprawa to af /automat/ przy zumie traci ostrość.Kamera nie traci ostrości nawet przy jednoczesnym ruchu i zmianach oswietlenia.Może ktoś mi napisze jak mam ustawić af by podczas filmu i zumu obraz był ostry..