Podziel się wrażeniami!
Witam z nowym rokiem i pozdrawiam.
Czy ktos mi powie czy mozna podłaczyć mikrofon bezprzewodowy AKG PT45 i odbiornik Sr45 do a6400?Byłbym wdzięczny ale bez tego odsyłania do instrukcji.Instrukcje mam od momentu zakupu aparatu.
Witaj hajduk1
Myślę, że zaraz zgłosi się z poradą ktoś z forumowiczów, ale na wszelki wypadek wysłałam Twoje zapytanie do Supportu. Damy znać, jak tylko zdobędziemy jakieś informacje.
Pozdrawiam, Agnieszka_J
Mikrofon współpracował z kamerą hdr-fx- 1000 i jest dobrze przez jack 3,5. Nie wiem czy odbiornik mikrofonu lub nadajnik nie posiada jakis napięć.
Witaj hajduk1
Przekazuję także odpowiedź z Supportu:
--------------------------
Niestety nie posiadamy informacji, aby te akcesoria były kompatybilne z aparatem ILCE-6400.
-----------------------
Pozdrawiam, Agnieszka_J
Bardzo wymijajaca odpowiedź bo... bez informacji jakie są kompatybilne tego typu.
Ja bym powiedział, że bezpieczna odpowiedź. Niekoniecznie producent musi posiadać listę takich urządzeń.
Natomiast wracając do problemu. Zgodnie ze specyfikacją aparatu posiada on wejście mini jack 3,5 mm, więc nie widzę przeszkód żeby miało coś nie działać – link.
Niezupełnie jest to oczywiste bo są różne mikrofony a do kamery jest z wyjścia audio 1/4" z przejsciówka na jack 3,5 lub drugi kabelek z XLR na 3,5. W aparacie nie tak łatwo bo gniazdo mikrofonu jest zbyt blisko dolnej wystającej krawędzi aparatu i w zasadzie nie ma przejściówek o tak małej srednicy obudowy.Gdyby... było pośrodku w miejscu hdmi było by normalnie i funkcjonalnie.To taka dygresja ale producent mikrofonu odpowiedział, że można bo sam mikrofon jest bezpieczny. Niemniej jestem wdzięczny za odpowiedź. Muszę po prostu znaleźć końcówkę 3,5 do samodzielnego montazy o bardzo małej srednicy lub podobną przejściówkę.
Dobry pomysł z przejsciówką.Ale mimo wszystko poszukuję rozbieralnej złączki do lutowania z prawdziwych metali i wysokiej jakosci co nie jest łatwe.Nie te czasy i nie ta Polska bogata w miedź, mosiądz i srebro i jeszcze do tego potrzebny producent.Dobre wtyki mają słuchawki nagłowne Sony i lekki fajny kabelek wiec wystarczy zamiast słuchawek zamontować XLR, który w lepszych firmach zawsze jest rozbieralny.Najlepiej by było zmienić lokalizację gniazda.