Podziel się wrażeniami!
W dniu dzisiejszym zauważyłem czarne plamy na matrycy. plamy występują z prawej, lewej i górnej części ekranu. TV nie ma nawet 2 lat i jest uruchamiany bardzo rzadko. Obstawiam uszkodzona matrycę. Jak sądzicie?
Być może w xh9096 da się wyczyścić matrycę ale w moim xh9505 na pewno nie, potwierdziło to dwóch serwisantów , obecnie muszę czekać bo aktualnie telewizor znajduje się jeszcze w serwisie w Łodzi, ale jak przyjedzie to też kieruję sprawę do UOKiK
Możesz pomoc i podpowiedzieć jak to zrobić najłatwiej ?
Sony odrzuciło mi reklamacje. Xh90 i nie chcą nawet wyczyścić. Co mam robić ? Jak najszybciej zgłosić to do UOKIK ?
Mam ten sam problem. Sprawę zgłosiłem do Wojewódzkiego Inspektoratu Inspekcji Handlowej w Warszawie (siedziba sklepu Euro RTV AGD). Link do informacji jak załatwić sprawę: http://wiih.org.pl/index.php?id=137&id2=136
Jest to spór pomiędzy konsument i sprzedawca w ramach rękojmi.
Bardzo proszę, żeby ktoś opisał jak i gdzie zgłasza sprawę do UOIK.
Mam ten sam problem, zakurzona matryca. Serwis Sony odmawia naprawy gwarancyjnej telewizor 55XH9505, 15 miesięcy użytkowania. NIGDY WIĘCEJ SONY!!!
Zachęcam do komentowani pod moim postem na Sony Polska na Fb. Tu nie wyjdziemy poza swoją bańkę. Tam możemy im napsuć krwi.
http://facebook.com/SonyPolska/posts/10161872946092166
TV odebrałem z czyszczenia matrycy w kwietniu tego roku, usługa została przeprowadzona w ramach gwarancji. 26 lipca TV ponownie trafił do serwisu tym razem wymieniono płytę główną... Gwarancja kończy się w październiku.
Cześć, udało się Wam rozwiązać problem? U mnie w KD-55XH9096 po 1,5 roku pojawiła się przy prawej dolnej krawędzi taka plama właśnie... Dzwonić do serwisu? Jak to sprawnie załatwić? Komuś się udało?
Nie powiedziałbym, że mam pokój i szafkę RTV zakurzoną tak, żeby kurz pod matrycę wchodził... Dosyć ciekawy case u mnie, bo wszystko było dobrze, pojechałem na wakacje, wracam po tygodniu i takie coś na ekranie. Dość małe i widać tylko na jasnych kolorach, ale strasznie irytujące.
Miejscowa wada dyfuzora. Tez to miałem. Zgłosiłem wraz z czyszczeniem matrycy (robale). Czekam aż tv wróci z serwisu.
Mam 85xh90.W poniedziałek maja zabrać tv na czyszczenie matrycy. Boje się ze za chwile będzie to samo. Mogłem zostać przy projektorze nie był by problemów.