Podziel się wrażeniami!
Czy w tym modelu najnowsza aktualizacja zmienia wersję Androida na 10?
Jeśli tak, jakie są wrażenia z użytkowania TV?
Tu ci niby eksperci od Sony ci nie napiszą , bo to lenie. Sony marka upadła całkiem na dno . Na żadne pytania Ci nie odpiszą , olewają właścicieli tych telewizorów .
Oczywiście, że nie, jest dalej 9; ostatnia aktualizacja z czerwca 2024 poprawia:
Dziękuję za odpowiedź.
Miałem małą nadzieję, że jednak będzie, bo poprzednia wersja 6.6053 podnosiła wersję do 10, ale chyba wycofano tą aktualizację.
Odpowiadam sobie: Tak, po najnowszej aktualizacji v6.6130 TV dostał Androida 10.
Na razie wszystko działa bez problemów.
Zgadza się poprzednia wersja została wycofana i miała A10, na stronie SONY nieprecyzyjnie jest to napisane, że tylko AF9/ZF9. Jeśli przy zmianie kanałów pojawia się okrągłe kółeczko to na pewno jest Android10, można też to sprawdzić w opcjach systemu. Jeśli XG ma Android 10 to wszystkie inne pozostałe modele z 2019 też prawdopodobnie mają A10 - nareszcie.
A u mnie same problemy w 55xg9505 i wgraniu wersji 6.6152.
Kino domowe Onkyo 686 wyłącza się pilotem razem z telewizorem ,ale za to się już nie włącza.
Żadna z aplikacji na telewizorze nie daje głosu na kino domowe.
Podłączony dekoder Canal plus do kina a drugim kablem do telewizora przez ARC działa normalnie.
Czy jest możliwość powrotu do wcześniejszej wersji ?Co mnie ku...a podkusiło jak działało dobrze
To po co kupujecie te felerne Sony telewizory , dla marki nazwy . Nawet nie aktualizacji Androida nie robią nowych , tylko czasami poprawki które nie działają tak dobrze . Produkują bezużyteczne telewizory. Nawet ta marka tu nie napiszę nic, ludzi mają gdzieś taka jest prawda. Marka ogólnie jest do niczego w telewizorach.
Był Rafaell38, teraz Rafell41, trollowanie wiele nie da, czy ktoś naprawdę wierzy w to że takiemu koncernowi jak SONY to zaszkodzi, przecież to niepoważne. Warto jak się już piszę to pisać w języku polskim, przynajmniej w taki sposób by nie trzeba się wiele zastanawiać co autor miał na myśli.
Po co ludzie kupują telewizory SONY. Dobre pytanie, zastanawiałem się nad tym czemu kilka lat temu kupiłem 3 modele? Może dlatego, że mają świetny obraz, a to chyba w telewizorze jest najważniejsze.
Rafaell 38 i 41 jeszcze Ci raz napiszę tak na wszelki wypadek SONY mi nie płaci, ale gdy czytam takie herezje, że TV SONY jest bezużyteczne, bo nie mają Android12 to nie mogę nic nie napisać. Najważniejsza jest jakość obrazu, przetwarzanie sygnału niskiej jakości, kolory, jakość dźwięku, a później dopiero smart i aplikacje. Przystawkę do TV można kupić za kilkaset złotych, jakości obrazu chyba nie.
Oczywiście, że SONY zalicza wiele wtop, pikseloza na module CAM, przypadkowe zawieszanie się TV, problemy z 4K na TVP4K, brak aktualizacji itp, ale nic nie stoi na przeszkodzie by korzystać z rękojmi, a nie gwarancji i kupić sobie LG, Panasonic, Samsung, TCL. W Polsce jest prawo bardzo korzystne dla konsumenta, tylko trzeba z niego chcieć i umieć korzystać.
Rafaell38 i 41 felerne to jest teraz wszystko, cała elektronika i nie tylko jaka jest w sprzedaży, dużo zależy od egzemplarza na jaki się trafi itp. Z pomocą przychodzi prawo konsumenta, niezgodność towaru z umową, przy drugim zgłoszeniu wnosimy o odstąpienie od umowy sprzedaży i dostajemy zwrot środków, dotyczy to każdego zakupu i każdej firmy.