Podziel się wrażeniami!
Witam mam taki dziwny problem z Netflix oglądam filmy w 4k Netflix z komputera na Tv Sony KD 43 x85k to widać takie mrowienie obrazu z bliska takie chodzące piksele nie wiem jak to nazwać ziarno czy coś?problem występuje tylko w trybie sdr i nie na wszystkich filmach jest widoczny nie wiem czy to kwestia jakiś ustawień aplikacji czy coś może coś z tv? Na YT tego nie ma Pomoże ktoś ?
Teraz zauważyłem że jest to również widoczne gdy odtwarzam firmy na tv ale jest to o wiele mniej widoczne niż z pc najbardziej to widać na twarzach
Witam,
Czy próbowałeś podłączyć na innym przewodzie HDMI?
Pozdrawiam
tak ale to nie winna hdmi skoro na tv jest podobnie
Witam,
Skierowałem sprawę do supportu - oto odpowiedź:
1. Ustawienia telewizora: Sprawdź ustawienia obrazu na telewizorze. Spróbuj zmienić tryb obrazu (np. z "Dynamiczny" na "Naturalny" lub "Filmowy") i zobacz, czy to pomaga.
2. Przewody HDMI: Upewnij się, że używasz kabla HDMI, który obsługuje 4K i HDR. Kable niskiej jakości mogą powodować problemy z sygnałem, co może wpływać na jakość obrazu.
3. Ustawienia Netflix: Sprawdź, czy w aplikacji Netflix masz ustawioną odpowiednią jakość obrazu. Upewnij się, że korzystasz z subskrypcji, która pozwala na streaming w 4K.
4. Aktualizacje: Upewnij się, że zarówno telewizor, jak i aplikacja Netflix są zaktualizowane do najnowszej wersji.
5. Zasoby komputera: Jeśli oglądasz Netflix przez komputer, sprawdź, czy komputer jest wystarczająco wydajny, aby obsługiwać streaming w 4K. Zbyt duże obciążenie systemu może wpłynąć na jakość obrazu.
Jeśli powyższe wskazówki nie pomogą rozwiązać problemu, zapraszamy do bezpośredniego kontaktu z nami.
Pozdrawiam