Podziel się wrażeniami!
Zastanawialem sie ostatnio nad tym jak wyglada sprzedaz modeli lustrzanek Sony w Polsce (ew. w europie badz nawet na swiecie). Nie chodzi mi o procentowy udzial Sony w rynku, tylko informacje ile sztuk np. od premiery sprzedalo sie A850... ile A900... a ile A350... itd.
Osobiscie nie widzialem nikogo, kto by trzymal w rekach A850 i zastanawiam sie czy to jest iluzoryczna czy faktyczna klapa sprzedazowa koncernu Sony.
buzz - jak tak Cie interesuje ile sprzedano lustrzanek to zadzwoń do SONY. Może zaspokoją Twoją nadzwyczajną ciekawość.
Nie wiem gdzie mieszkasz, ale wiem na pewno - Twoja insynuacja co do a850 to na 100% "iluzoryczna klapa" - jak się określiłeś. Na śląsku widziałem już kilku ludzi z a850tką.
Pozdrawiam,
Starosta
Sony oficjalnie chwali sie jedynie sukcesami, a porazki przemilczy.
Rozrzutni zatem sa Slazaki... kupic A850 w tej samej cenie co A900... Dlaczego? Po co?
Moze widziales ten sam aparat w rekach kilku znajomych?
Moze jest jakies ogolnodostepne zestawienie sprzedazy?
To byłby osoby przypadkowo spotkane
Nie wiem czy Ślązacy rozrzutni
a900 - ok. 7800 PLN :smileyarrow: a850 - nawet 7000 PLN
A zestawienie sprzedaży :smileyarrow:
Ale na co komu takie informacje, kto ile sprzedał...???
acinloop napisał(a):
acinloop napisał(a):
jeśli chodzi o polsze zdecydowanie prowadzi sony.
ripride napisał(a):
jeśli chodzi o polsze zdecydowanie prowadzi sony.
Takie informacje to tajemnica handlowa praktycznie (chyba) każdej firmy, i bardzo wątpię by takie informacje ktoś zamieszczał luzem w necie.
Jeżeli coś będzie, to pewnie będą to albo szacunkowe dane jakiejś np redakcji serwisu/prasy foto, albo jakiejś firmy monitorującej rynek.
Uśrednianie sprzedaży jakiegoś sklepu/sieci sklepów też jest raczej mało miarodajna, bo różne sklepy na różne firmy są nastawione. Jak jakiś sklep zawalony jest sprzętem np Sony i Nikona, to ciężko żeby sprzedawał Canon'a;) Może popatrz na Allegro ile aukcji jakiego sprzętu jest - będziesz wówczas wiedział jak wyglądają rynki wtórne, ile czego tam jest itd;)
Tak czy siak, powodzenia w poszukiwaniach życzę!
I gdybyś coś znalazł, to pochwal się tutaj, chętnie i my się dowiemy;)
Pozdrawiam!