anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sprzedaz modeli lustrzanek SONY

profile.country.pl_PL.title
buzz-----
Początkujący

Sprzedaz modeli lustrzanek SONY

Zastanawialem sie ostatnio nad tym jak wyglada sprzedaz modeli lustrzanek Sony w Polsce (ew. w europie badz nawet na swiecie). Nie chodzi mi o procentowy udzial Sony w rynku, tylko informacje ile sztuk np. od premiery sprzedalo sie A850... ile A900... a ile A350... itd.

Osobiscie nie widzialem nikogo, kto by trzymal w rekach A850 i zastanawiam sie czy to jest iluzoryczna czy faktyczna klapa sprzedazowa koncernu Sony.

31 ODPOW. 31
Matti-----
Początkujący

Szfendak skoro masz dostep do takich informacji to dlaczego sie tym z nami nie podzielisz? Zamiast zrobic to, to jedynie nakrecasz ta bezsensowna dyskusje ...

BTW, tez jestem ciekaw jak to wyglada. ;)

profile.country.en_GB.title
Deviant.
Użytkownik

Oczywiście, że są inne słowa. Starosto, w tym przypadku to jest ironia a wynika ona z innego słowa nauki zwanej ekonometrią, prościej statystyką...

Ciemny lud jest karmiony zawsze średnimi wartościami zarobków w mieście albo firmie X.
10 osób zatrudnionych w firmie X średnio zarabia 1090 złotych. Wśród tych 10 osób jest dyrektor, który zarabia 10000 a reszta pracowników - sztuk 9, zarabia po 100 złotych.
Średnia wypłata w firmie X to 1090 złotych...

Teraz rozumiesz o co mi chodzi?

Starosta.
Początkujący

Deviant - ja zrozumiałem Twoją ironię w tekście bez problemu i za pierwszym razem i za tym drugim ;)

Tylko uważam, że język polski obfituje w bogatsze i piękniejsze słowa. Oto mi chodzi.

Pozdrawia Starosta :grin:
profile.country.PL.title
SZFENDAK
Poszukiwacz

Matti napisał(a):

Szfendak skoro masz dostep do takich informacji to dlaczego sie tym z nami nie podzielisz?

przede wszystkim rok się jeszcze nie zakończył więc o podsumowaniu nie ma co mówić
a tu mamy następne trzy modele w sprzedaży
poza tym nie zostałem upoważniony do wygłaszania takich danych na forum
mogę jedynie powiedzieć że jest dobrze a nawet baaaaardzo dobrze :smileymrgreen:

profile.country.PL.title
mat_czok
Expert

a ja na dodatek powiem: że podtrzymuje słowa szfendaka

buzz-----
Początkujący

SZFENDAK napisał(a):

Matti napisał(a):

Szfendak skoro masz dostep do takich informacji to dlaczego sie tym z nami nie podzielisz?

przede wszystkim rok się jeszcze nie zakończył więc o podsumowaniu nie ma co mówić
a tu mamy następne trzy modele w sprzedaży
poza tym nie zostałem upoważniony do wygłaszania takich danych na forum
mogę jedynie powiedzieć że jest dobrze a nawet baaaaardzo dobrze :nauseated_face:

Nie mam zamiaru nikogo brac pod wlos. Wyraze jedynie swoja opinie: NIE CHWAL SIE WIEDZA, KTORA NIE MOZESZ SIE PODZIELIC, czyli wiem, ale nie powiem.
Potraktuj to jako dobra rade: to jest niepowazne i naraza Cie jedynie na smiesznosc. Stan Tyminski tez mial dane w laptopie. Podobno.
Czytanie, ze sprzedaz ma sie "dobrze a nawet baaaaardzo dobrze", ma dla mnie taka sama wartosc, jak informacje podawane w tabloidach.

profile.country.PL.title
SZFENDAK
Poszukiwacz

buzz napisał(a):

Potraktuj to jako dobra rade: to jest niepowazne i naraza Cie jedynie na smiesznosc.

super
świetnie
uwielbiam jak się ludzie ze mnie śmieją :smileymrgreen:
a dane co do sprzedaży znajdziesz w GUS-ie
oto numery tel.
cen. 22 608 30 00
informatorium 22 608 31 64

buzz-----
Początkujący

...czyli jak dobrze Pana zrozumialem:
1. Dane o wysokosci sprzedazy poszczegolnych modeli lustrzanek Sony czerpie Pan z GUSu.
2. Dane te sa ogolnodostepne (wnioskuje z Panskiego posta, ze moge tam zatelefonowac i dane te uzyskam).
3. Ten sam GUS, badz nawet sam prezes GUS we wlasnej osobie, poinformowal Pana Szfendaka, ze tych ogolnodostepnych danych przekazywac dalej nie moze?

...a laptop Tyminskiego takze uprzejmy Pan posiada?
:c4
:D

Szczupic
Użytkownik

Coś ty taki naBuzzowany ;)
Skoro Szwendak pisze że sprzedaż ma się dobrze to ja mu wierze :)
A co do konkretnych danych to napisał przecież że nie został upoważniony ;)
Więcej luzu to tylko statystyki :)

___________________________________________________________________ Sony 850 | Minolta Dynax 7 | Sony HVL 42 | Sigma 70-200/2,8 HSM | Sigma 20-40/2,8 | Minolta 100/2,8 | Minolta 85/1,4G | Minolta 50/1,7 | Sony 35/1,4 G
Starosta.
Początkujący

Jak widać inni nie potrafią bez tego żyć http://klubkm.pl/forum/images/smilies/rotfl.gif

Pozdrawia Starosta :grin: