Podziel się wrażeniami!
po co to kompu potrzebne? nie wiem...
może ktos wie jaka jest żywotność tego elementu? po jakim przebiegu nadaje się na szrot?
Ten gwarant to 100 tys.
Choć zdarzają się tacy co potrafią to magiczną liczbę przekroczyć i cieszyć się dalej sprzętem
Ja tam dokładnie już nie liczę, ale moja A100 ma spokojnie 60 tysięcy na liczniku i nadal "chce"
Aparaty segmentu entry-level (A230/330/380) nie mają podawanych minimalnych ilości. Podobnie jest z A100/200/300/350
W publikacjach o A700 można się doszukać (nie wszędzie) mowy o cyklu 100.000 klapnięć, jako żywotności migawki. Te same wartości można odnaleźć w materiałach o A850/A900
- dodam tylko, że to nie są gwarantowane wartości.
Jak na razie żadnych problemów w A700 z migawką nie zauważyłem - (oprócz tego że czasem przestaje reagować na spust ale to kwestia styków z obiektywem, już wyczaiłem)
wielkie dzieki za info, no to moge sie bawic dalej bo już się zestresowałem
u mnie to 16 000. wiem bo liczę:)
z czego w mojej galierii jestem w stanie pokazać niecałe 40 z których jestem w mniejszym czy większym stopniu zadowolony:>
a u mnie nauka to 5000klatek w jeden dzien i dla tego pytam czy zdarze się nauczyć.
Alcazar napisał(a):
a u mnie nauka to 5000klatek w jeden dzien i dla tego pytam czy zdarze się nauczyć.
Starosta napisał(a):
Alcazar napisał(a):
To aż tyle
![]()
Masakra - razem wzięte moje Minolty 5000, 7000 i 505 nie dadzą zapewne wyniku zbliżonego do 1000 klapnięć a co dopiero takie wartości o jakich wyżej piszecie...
100k klapnięć to dla mnie wynik chyba nie do osiągnięcia. Najwięcej na dzisiejszy czas mam klapnięć w A200 bo jakieś 15000, tymczasem w A700 mam może nieco ponad 10000, więc do 100k jeszcze daleka droga...
Tadeusz napisał(a):
Jak się filmiki poklatkowe kręci...
Wychodzi ok. 10kl./min. przez 8 godz. dziennie