Podziel się wrażeniami!
Witam.
Zdecydowałem się na zakup tego soundbara wraz z głośnikami tylnymi, licząc na pełną satysfakcję...
Posiadam OLEDa C8, PS4 PRO oraz dekoder 4K Ultrabox+.
Niestety mam problem z podłączeniem całości sprzętu.
OLEDa połączyłem z soundbarem poprzez HDMI ARC.
Dekoder podłączyłem do soundbara do wejścia HDMI1 i niestety podczas oglądania TV pojawiają się artefakty oraz zaniki obrazu... Problem ustępuję dopiero jak podłącze dekoder bezpośrednio do TV.
Ale z tego wiem w tym momencie tracę na jakości dźwięku i nie uzyskuje pełnego 5.1 ?
Trafił mi się wadliwy egzemplarz soundbara ?
Kabel na pewno jest. Dekoder 4K chula na nim już ponad rok.
No i co w tej sytuacji z PS4 PRO ? Podłączenie konsoli bezpośrednio do TV nie da mi pełnego 5.1 ?
Ponadto mam pytanie odnośnie działania tylnych głośników i oglądania zwykłej TV.
W zależności od stacji raz działają cały czas, na innej stacji włączają się co kilkanaście sekund, zaś jeszcze na innej w ogóle ich nie słychać... Na Netflixie podobnie. Ustawiam 5.1, a głośniki włączają się co jakiś czas...
Tak ma być ? One nie działają na stałe ?
Jestem troszkę załamany całą sytuacją. Myślę nawet o zwrocie soundbara do sklepu...
Ponawiam prośbę o pomoc...
Witam,
Napisz jakiej firmy i jaki model OLED.
Wg mnie wskazanym jest podpięcie dekodera do soundbara aby uniknąć opóźnień dźwięku oraz pełną obsługę 5.1 (o czym wspomniałeś). W przypadku materiałów 4k należy użyć kabla HDMI High Speed z obsługą połączeń Ethernet obsługującego przepustowość 18 Gb/s. Zarówno pomiędzy dekoderem a soundbarem jak i soundbarem a TV.
Czy próbowałeś dodatkowo zmienić format dla HDMI1 do którego masz podłączony na Enhanced Format?
Pozdrawiam
Dziękuję za odpowiedź i chęć pomocy...
TV to LG C8.
Mam 3 kable HDMI w formacie 2.0 i na każdym jest ten problem, czyli artefakty i zaniki obrazu.
Kable zdecydowanie wykluczam. PS4 PRO jak i dekoder 4K działały i działają na nich bez problemu.
Oczywiście zmieniłem opcję w soundbarze na "Enhanced Format".
Nie mam już pomysłu...
Co dokładnie tracę podłączając dekoder bezpośrednio do TV z pominięciem soundbara ?
Opóźnienia dźwięku nie zauważyłem.
Co raz bardziej myślę o zwrocie całego zestawu do sklepu...
Witam,
Podłączając dekoder bezpośrednio do TV nic nie tracisz poza ewentualnymi opóźnieniami w dźwięku. Jeśli materiały z dźwiękiem 5.1 z dekodera poprzez TV odtwarzane są prawidłowo w soundbarze to nie widzę oczywiście żadnych przeciwwskazań.
Co do odtwarzania z Netflix - korzystasz z aplikacji w soundbarze czy w TV?
Pozdrawiam
No właśnie nie wiem do końca czy nic nie tracę...
Na zwykłych kanałach po naciśnięciu na pilocie opcji "Display" mam LPCM albo DD, ale nie mam żadnego info czy to jest 5.1... W jaki sposób mogę to sprawdzić ?
Co do Netflixa to jest wbudowany w TV.
Głośniki tylne mają działać tylko w przypadku dźwięku wielokanałowego tak ? Przy zwykłym stereo u mnie nie działają, dlatego nie wiem czy tak ma być...
Witam,
Głośniki tylne działają tylko przy dźwięku przestrzennym.
Co do samego połączenia dekodera przez soundbar to TV należy podejrzewać problem po stronie soundbara i najlepiej, aby urządzenie sprawdził autoryzowany serwis:
Pozdrawiam