Podziel się wrażeniami!
Czy Sony zapomiało że posiadają w swojej ofercie Odtwarzacz Ultra HD o których chyba zapomnieli. Licząc już coraz bliżej 2 lat nie było żadnej aktualizacji np: do UBP-X800M2. Można by rozbudować streaming o Disney, Apple TV, Prime video, Świat fimów się zwieksza jest co poprawiać i dodawać. Pozdrawiam Sony.
Pewnie dla tego, że cały streaming jest w TV. Wiem, że to nie dotyczy klientów którzy używają na przykład projektorów, ale co robić..?
Owszem korzystam ze streamingu sporadycznie, ale prawdziwym fanem jestem Odtwarzaczy. Kolecjonuje zbieram filmy czym trzeba sie interesować i nie tylko, to jest takie moje osobiste podejście mogli by szanować takich ludzi jak ja i takich jak ja jest więcej. Jak sobie puszcze taki film to różnica jest, nawet na najlepszych streamingu od Sony nie uraczyłem takiego oglądania i jakości dzwięku. Pozdrawiam.
Absolutnie się zgadzam. Żaden streaming nie da tyle wrażeń jak film z BD odtwarzany na dobrym ekranie i z dobrym systemem audio. Streaming ma jedynie tę zaletę, że masz szybko dostęp do filmu.
Myślę, że biorąc pod uwagę skalę popularności streamingu w porównaniu do nośników fizycznych, firmy bardziej przykładają się do oprogramowania TV.
Co ciekawe widziałem kiedyś opis produktu na francuskiej stronie i tam było więcej oprogramowania ale jak widać Sony Polska ....
No chyba to nie od Sony Polska zależy a od umów w konkretnych krajach
Umowa może być związana ze streamingiem, ale nie z dodatkowymi możliościami odtwarzacza i poprawkami.
Jeśli platforma jest obecna na danym rynku - np. posługując się przykładem Prime, który jest na danym rynku to kwestia rozbudowy oprogramowania dla danego urządzenia jest raczej w gestii producenta i jego ustaleń z dostawcą. Być może jest tak, że wprowadzenie aplikacji Prime w Polsce na urządzeniu jest nieopłacalne finansowo ale to jedynie moje gdybanie ( bo np. wolumen sprzedaży odtwarzacza to 1000 sztuk a opłaca się to robić od 2500 sztuk).
Uważam jednak, że to właśnie W Polsce Sony Polska jest adresatem pytań typu "dlaczego". Amazon Prime nie zaktualizuje oprogramowania