Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich serdecznie. Na forum Sony jestem od jakiegoś już czasu więc postanowiłem także zaprezentować swoje skromne dokonania. Fotografia to moje hobby na które permanentnie brakuje czasu. Jednak jeśli tylko pojawia się szansa wyjścia gdzieś z aparatem robię to z przyjemnością. Początki miałem typowe , nic szczególnego. Smiena rodziców, modelu już nie pamiętam, później cudem zdobyty Zenit, następnie Praktica BMS, potem parę Minolt z kultowymi dziś obiektywami. No i teraz A300 od 2 chyba lat kontynuator Minolty.
To tyle na początek. Prezentuję tylko 2 fotografie w tej chwil. Życzę miłego oglądania i proszę o opinię.
Pozdrawiam.
Podziwiam odwagę tych panów w tekturowych latadełkach...
I napiszę oprócz tego, że podoba mi się zdjęcie nr 2 z pierwszego posta
Szkoda że przyciąłeś fot 2 z drugiej wrzuty
i taka sugestia ode mnie - nie numeruj każdej wrzuty od nowa, a ciągnij kolejne numerki będzie łatwiej potem na przykład jakby ktoś chciał wrócić do poprzedniej tak jak witmann
oregon napisał(a):
(...) Ja dysponowałem wtedy jedynie Sigmą 70-200 f2,8.
Całkowicie się zgadzam. To był mój pierwszy pokaz. Śmigła nie wyszły tak jak być powinno.
Zbyt zawierzyłem literaturze. Trzeba było więcej eksperymentować. W sierpniu będzie kolejna okazja, teraz powinno się już udać.
Jedynie w sensie tych 200 mm na końcu. Oczywiście nie mam prawa narzekać na ten obiektyw.
Ciekawa ta lotnicza seria. 4 mi się podoba, choć mam wrażenie, że można by trochę inaczej dokadrować .
Byłoby z czego wybrać Mam ze 20 ujęć tej grupy. To Włosi, grupa akrobacyjna Tricollori.
oregon napisał(a):
Witam. Kilka zdjęć z mojej ulubionej tematyki. Ubiegłoroczny Airshow w Goteborgu. Tylko kilka ujęć. Kto bywa, wie ile setek zdjęć da się zrobić podczas takiej imprezy. Wymagana jednak długa lufa. Ja dysponowałem wtedy jedynie Sigmą 70-200 f2,8.
Dziękuję za opinie i rady. Dla usprawiedliwienia odpowiem, że był to mój pierwszy pokaz.
Nigdy wcześniej nie miałem okazji. Pokazy są bardzo dynamiczne i wiele tu się dzieje. Tu nie ma czasu na wielkie myślenie. Trzeba pomyśleć dużo przed. Bardzo ważne jest również miejsce z którego się fotografuje. Zgodzę się również co do 2 aparatów z różnymi ogniskowymi.
Trochę literatury przeczytałem i trochę zdjęć obejrzałem. Myślę, że następny pokaz będzie lepiej przeze mnie zrobiony.
Zarekomenduję na koniec : http://www.odlotyhesji.pl/galeria.html