Podziel się wrażeniami!
Bardzo jestem zadowolony z możliwości doostrzania zdjęć macro w trybach A, S,M,P
Pozwolę sobie zamieścić tutaj kilka z nich.
Oj, widzę, że EXIF poszatkowany... To ten FastStone Image Viewer.
Super, że postanowiłeś się z nami podzielić swoimi zdjęciami, ale byłoby znakomicie, gdybyś zechciał stosować przyjęte tutaj wymiary zamieszczanych zdjęć - ok. 800 pikseli na dłuższym boku.
Już poprawiłem :smileyredface:
gdybym nie wiedzial jakie tlo powiedzial bym ze super no ale worek na smieci za tło?? ale fota bardzo fajna
No i OK :smileythumbsup:mysikrolik napisał(a):
poprawiłem
W zasadzie, tylko w lightboksie, bo da się go spokojnie odczytać :smileymrgreen:mysikrolik napisał(a):
widzę, że EXIF poszatkowany
Zdjęcie zrobione obiektywem macro ze stopki, czyli Cosina 100/3,5 MC MACRO, który kiedyś za grosze z ebay-a niemieckiego ściągnąłem.
Zdjęcie nie było doostrzane po zmniejszeniu, sprawdziłem w ustawieniach automatycznych programu.
dzięki - nie zauważyłem stopki, taka malutka, a ja już mam stare okularymysikrolik napisał(a):
macro ze stopki, czyli Cosina 100/3,5
I to widać - warto to zawsze zrobić na koniec obróbki - tylko delikatnie, żeby nie przesadzić w drugą stronęmysikrolik napisał(a):
Zdjęcie nie było doostrzane po zmniejszeniu
Kolejne zdjęcie ze skalnika... Eksperyment z ISO
I co, ISO 3200 nie boli tak bardzo?
Paradoksalnie, wysokie ISO, żeby ładnie wyglądało, wymaga bardzo dobrego naświetlenia - zdjęcia niedoświetlone bardziej "szumią".