anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Deviacje...

profile.country.en_GB.title
Deviant.
Użytkownik

Deviacje...

Porządki

869 ODPOW. 869
Deviant.
Użytkownik

dejmien napisał(a):

...nie wrzucaj może 'wszystkich' zdjęć wiązek lasera tylko zrób jakąś selekcję...

Zawsze wybieram to, co chcę pokazać.

tompac napisał(a):

...nie masz nic z szerokiego kata?

Miałem do A900 podpiętego CZ16-35/2.8SSM. Niestety miejsce projekcji nie nadawało się do jego wykorzystania - zbyt jasno (latarnie) oraz zbyt wiele 'rupiecia' wszelkiej maści byłoby w kadrze.

Deviant.
Użytkownik

A700 Planar T* HVL-42am blenda

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Podoba mi się kadr. Fajnie, że w kwadracie. :thumbsup:

Jedynie konwersja mi nie podchodzi...ale to mało ważne ;)

profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz

Popieram poprzednika. Za dominantowata ta konwersja aleeee... :thumbsup: (niesfornego włoska na środku czoła wymazałbym)

Deviant.
Użytkownik

Niesforny włosek musiał zostać na swoim miejscu - powoli nawala mój już ponad 10 letni CeeRTek, który nie jest już ostry tak jak był wcześniej. Chciałem zobaczyć jak to będzie wyglądało na wydruku papierowym. Na Bravii 40Z5500 w każdym razie widać go bardzo (włosek), bo na moim CRT monitorze już niestety jest z tym gorzej.
Zastanawiam się teraz czy kupić nowy monitor, czy może lepszym wyborem będzie 32" calowa Bravia W5500 - zdjęcia na niej wyglądają na prawdę bardzo dobrze...

profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz

10-latek na CRT to i tak sporo. Zobaczymy jak długo pożyją matryce...

profile.country.pl_PL.title
Starosta.
Początkujący

Bardzo ładny kadr :thumbsup:

Pozdrawia Starosta :grin:
profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Deviant napisał(a):

Zastanawiam się teraz czy kupić nowy monitor, czy może lepszym wyborem będzie 32" calowa Bravia W5500 - zdjęcia na niej wyglądają na prawdę bardzo dobrze...

Kup Monitor z matrycą PVA - coś z Eizo lub NEC.
Zawsze kiedy myślę, że Bravia fajnie wyświetla to jak siadam do Eizo to jednak "to jest to"

Deviant.
Użytkownik

Od jakiegoś czasu widziałem po wydrukach, że to co widać w kadrze nie bardzo odpowiada temu, co rzeczywiście miało na nich się znajdować - zdjęcia były zbyt wyostrzone. Właściwie wtedy, kiedy oglądaliśmy zdjęcia z Rafałem (Rafiki) na 52" Bravii doszło do mnie to, że 90% ekspozycji jest zbytnio wyostrzonych... Rozglądam się powoli za nowym monitorem, a póki co nie ruszam w ogóle wyostrzania - najpierw gotowy plik oglądam na ekranie tv.
Pozdrawiam.

profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Deviant napisał(a):

kiedy oglądaliśmy zdjęcia z Rafałem (Rafiki) na 52" Bravii doszło do mnie to, że 90% ekspozycji jest zbytnio wyostrzonych.

Właśnie dlatego nie należy obrabiać zdjęć na telewizorze LCD.
W trybie "zdjęcia" (PhotoTV HD) telewizor podbija ostrość, kontrast, kolory...