anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Deviacje...

profile.country.en_GB.title
Deviant.
Użytkownik

Deviacje...

Porządki

869 ODPOW. 869
Deviant.
Użytkownik

Szum dodałem celowo. Może się to nie podobać, ale już do bólu zaczęły mnie nudzić te wszystkie "sterylne" zdjęcia...

Wrzucam jeszcze oryginał - może się spodoba...

docentstopczyk
Początkujący

oryginał jest super. o wiele lepiej to zdjęcie wygląda

jeśli chodzi o dodanie do fotki "czegoś na kształt ziarna" to najlepiej użyć pluginu symulującego konkretny typ filmu np nik silver efex całkiem fajnie symuluje ziarno wysokoczułych materiałów.

oldguest
Początkujący

Szum w niektórych przypadkach jest bardzo pożądany moim zdaniem, w tym zdjęciu to też nie głupi pomysł, ale ten twój jest nie bardzo. Moim zdaniem bardziej coś takiego:

Deviant.
Użytkownik

Mphisto - wyszło to ciekawie, ale nadal ma charakter placków...
Niestety zawsze choćby nie wiem jak dobry był program - dopiero wtedy, gdy wydrukujemy zdjęcie na papier (matowy), dopiero wtedy będziemy mogli się cieszyć wspaniałością ziarna...

docentstopczyk
Początkujący

byś może kiedyś cyfrowy szum osiągnie piękno "analogowego" ziarna. póki co jest daleko w tyle :) chemia to jednak coś zupełnie innego niż zera i jedynki ...

symulacja klasycznego kodaka tri-x 400 + mieszanie warstw w PS

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

To co najbardziej przeszkadza (w wersji bez szumu), jest GO na lewym oku, które jest dalej. Znacznie przyjemniej się patrzy na portret kiedy ostrość jest na pierwsze oko.

Deviant.
Użytkownik

kris napisał(a):

To co najbardziej przeszkadza (w wersji bez szumu), jest GO na lewym oku, które jest dalej. Znacznie przyjemniej się patrzy na portret kiedy ostrość jest na pierwsze oko.

Absolutnie się z Tobą zgadzam. Niestety to był shot wykonany w oka mgnieniu - całkowicie nie pozowana chwila, która została utrwalona niestety w chwilę za późno przez co dziewczyna zmieniła nieco pozycję i GO poszła na drugie oko...

symulacja klasycznego kodaka tri-x 400 + mieszanie warstw w PS

Niestety nadal jestem ignorantem i prawdopodobnie nim pozostanę w stosunku do PS, co oczywiście jest tylko moim problemem w tym momencie...
Wspomnieć muszę Docencie, że symulacja jest bardzo miła dla oka - bardzo bardzo...

profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz

Mnie osobiście sterylna fotka podoba się. Szumy za młodu mnie zawsze wkurzały no ale bawiłem się tym na co mnie było stać czyli Fotopan 400. Raz kupiłem T-Maxa od Kodaka ale wtedy musiałem go zanieść do laborki, bo to było pod C-41 a takiego fajnego sprzętu w domu nie miałem :)
Myślę, że za jakiś czas sterylne fotki po prostu będą normalką chyba, że ktoś zatęskni za foto z ery dinozaurów :slight_smile:

docentstopczyk
Początkujący

Tomek69N napisał(a):

Myślę, że za jakiś czas sterylne fotki po prostu będą normalką chyba, że ktoś zatęskni za foto z ery dinozaurów :slight_smile:

ja zrobiłem sobie pinhole'a ostatnio :D

profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz

ja tam za dziurkami nie tęsknię a pinhole montuję ludziom u furtek ;) to chyba off top