Podziel się wrażeniami!
Porządki
dejmien napisał(a):
...nie wrzucaj może 'wszystkich' zdjęć wiązek lasera tylko zrób jakąś selekcję...
tompac napisał(a):
...nie masz nic z szerokiego kata?
A700 Planar T* HVL-42am blenda
Podoba mi się kadr. Fajnie, że w kwadracie.
Jedynie konwersja mi nie podchodzi...ale to mało ważne
Popieram poprzednika. Za dominantowata ta konwersja aleeee... (niesfornego włoska na środku czoła wymazałbym)
Niesforny włosek musiał zostać na swoim miejscu - powoli nawala mój już ponad 10 letni CeeRTek, który nie jest już ostry tak jak był wcześniej. Chciałem zobaczyć jak to będzie wyglądało na wydruku papierowym. Na Bravii 40Z5500 w każdym razie widać go bardzo (włosek), bo na moim CRT monitorze już niestety jest z tym gorzej.
Zastanawiam się teraz czy kupić nowy monitor, czy może lepszym wyborem będzie 32" calowa Bravia W5500 - zdjęcia na niej wyglądają na prawdę bardzo dobrze...
10-latek na CRT to i tak sporo. Zobaczymy jak długo pożyją matryce...
Bardzo ładny kadr
Deviant napisał(a):
Zastanawiam się teraz czy kupić nowy monitor, czy może lepszym wyborem będzie 32" calowa Bravia W5500 - zdjęcia na niej wyglądają na prawdę bardzo dobrze...
Od jakiegoś czasu widziałem po wydrukach, że to co widać w kadrze nie bardzo odpowiada temu, co rzeczywiście miało na nich się znajdować - zdjęcia były zbyt wyostrzone. Właściwie wtedy, kiedy oglądaliśmy zdjęcia z Rafałem (Rafiki) na 52" Bravii doszło do mnie to, że 90% ekspozycji jest zbytnio wyostrzonych... Rozglądam się powoli za nowym monitorem, a póki co nie ruszam w ogóle wyostrzania - najpierw gotowy plik oglądam na ekranie tv.
Pozdrawiam.
Deviant napisał(a):
kiedy oglądaliśmy zdjęcia z Rafałem (Rafiki) na 52" Bravii doszło do mnie to, że 90% ekspozycji jest zbytnio wyostrzonych.